23.5.2017

Türk el sanatlarının yaşatılmasına katkı sağlayan, sanatsal ağırlıklı eğitim ve üretim çalışmalarını sürdürürken asıllarına sadık kalınarak gelecek kuşaklara aktarılmasına öncülük eden Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü yıl sonu sergisi açıldı.
Tarihi Germiyan Sokağındaki açılışa Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ile eşi, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Gören yaptı. Gören, Türkiyenin 16. Olgunlaşma Enstitüsü hakkında bilgiler vererek başladı konuşmasına. 66 kursiyerin eğitim gördüğünü aktaran Hatice Gören, Kütahya Merkez olmak üzere Afyonkarahisar ve Uşak illerinden de sorumlu olan bir kurum olarak Türkiye genelinde 16. Olgunlaşma enstitüsü sıfatıyla göreve başladık. Kütahya'nın kadim kültürüne ait el sanatlarına ilişkin değerlerini araştırarak ortaya çıkaran, geliştiren, arşivleyerek koruma altına alan aslına sadık kalarak günümüz teknolojileriyle desteklenen, sanatsal anlamda yüksek kaliteli değerlerin nesilde nesile aktarılmasında önemli bir rol üstlenen, ulusal ve uluslararası platformlarda şehrin kültürüne yönelik farkındalık bilinci uyandıran bir eğitim kurumu olmak amacıyla göreve başlayan enstitümüz kısa zamanda kıymetli çalışmalara imza attı ve Valiliğimiz tarafından Başarı Belgesi ile ödüllendirildi. Kurumumuz halen görevlendirmeli üç idareci; 7 kadrolu ve 1 görevlendirmeli toplam 8 öğretmen, 1 memur ve her biri kendi alanında yetkin olan 14 usta öğretici ile çalışmaktadır. El Sanatları Teknolojisi ve Nakış alanlarında 66 kursiyerimiz bulunmaktadır dedi.
Protokol konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ile protokol üyeleri yıl sonu sergisinin açılışını gerçekleştirerek gelenekli sanatların nadide örneklerini inceleyerek kursiyer ve kurs hocalarından bilgiler aldı.