1.6.2017

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcılarımız Ali İhsan Ertaş, Murat Arık, Fatih Kölgeli ve Galip Gültekin, Belediye Meclis üyelerimiz ve diğer yetkililerle birlikte, Atık Su Arıtma tesisinin inşaatında incelemelerde bulundu.
Yapımı devam eden ve 65 milyon TLye mal olacak olan Atık Su Arıtma tesisinin Eylül ayında hizmete sunulacağını söyleyen Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Tesisin yüzde 85inin Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 6sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, yüzde 9unun da Kütahya Belediyesi kaynaklarından karşılıyoruz.
Atık Su Arıtma tesisi Kütahyaya yapılan en büyük yatırımlar arasında yer alıyor. Tesis tamamlanmasıyla Kütahyanın, yaklaşık 458 bin nüfusunun suyunu arıtabilecek modern bir tesise sahip olacak. Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi 120 bin metreküp gün ve yaklaşık 45 milyon m3/yıl ortalama kapasiteli ve 2045 yılına kadar hizmet verecek. Burada sadece arıtmayı değil, buradaki çamuru kurutarak enerji üretimine çevireceğiz. Burada üretilen enerjiyi hem burada hem de belediyenin diğer alanlarında kullanacağız. Ayrıca kurutacağımız çamuru çiftçilerimize de kazandırmış olacağız. Artık suyu Porsuk nehrine tertemiz bırakacağız. Türkiyeye ve komşu illere örnek olacak proje, Eylül ayında faaliyete geçecek, dedi.