10.6.2017

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Kütahyada sahur vakti 128 milyon TLlik yatırımın temel atma törenini gerçekleştirdi.
Devlet Su İşleri (DSİ), Doğa Koruma ve Milli Parklar'a ait (DKMP) 66 milyon TL maliyetli 8 tesis ile Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) ait 62 milyon TL değerinde yatırımların temel atma töreni Zafer Meydanında yapıldı.
Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu Kütahyanın önemli yatırımlar aldığını söyledi. Başkanımız, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu her zaman Kütahyanın her zaman yanında oldu. Göreve geldiğimiz günden beri yakın ilgi ve desteğini görüyoruz. Sadece kendi bakanlığıyla ilgili değil, diğer bakanlıklarla ilgili de sıkıntıya girdiğimizde bize her zaman yardımcı oldu, güç verdi. Kütahyanın ufkunu açacak önemli tesisler hayata geçirildi dedi.
35 milyon TL maliyetli Felent Çayı projesinin ihalesinin gerçekleştirildiğini açıklayan Başkanımız, 2,5 kilometre toplamda 6 kilometre mesafede, 30 metre genişliğinde içinde kayıkların, gondolların gidip gelebileceği, çevresinde mesire alanlarının, bisiklet yollarının ve kafelerin olacağı bir mekanı 2018 yıl itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda Bakanımıza çok teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu halka hitap etti. Bakan Eroğlu, Türkiyedeki illere normalde yılda anca bir defa gidebiliyorum ancak Kütahyaya bu 4. gelişim. Bugün 128 milyon TL yatırımla geldik Kütahyaya. Şuana kadar 12 milyar TL yatırım yaptık. Bugünkü yatırımlarla birlikte 1,5 milyar TLsi bakanlığımıza ait. Geçen yıl itibariyle 1 milyar 350 milyon TL ama şuanda bunu aştık, ikinci sıradayız. Merak etmeyin 2017, 2018, 2019 yıllarında yatırımda birinci sıraya yükselecek. Bunun sözünü veriyoruz. Allahın izniyle fırtına gibi eseceğiz. Kütahyaya hizmet etmek boynumuzun borcu dedi.
Ege Gelişim Projesi ile 27 milyar 985 milyon TL yatırım yapılacağını müjdeleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sizlere hizmet etmek ibadet etmek gibidir. Kütahyamız için büyük proje hazırladık. Ege Gelişim Projesi (EGEGEP). Bu maksatla Ege Bölgesine 27 milyar 985 milyon TLlik yatırım yapılacak. Kütahya da bundan azami ölçüde istifade edecek. Bunun bitiş tarihi 31 Aralık 2019, saat 16:59. Bütün bakanlık mensupları hedefe kilitlendi. Kilitlenmedikçe başarılı olmak mümkün değil, dolayısıyla biz temel atarken açılış tarih ve saatini belirtiyoruz. Çünkü Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sloganı; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Zamanla Yarışıyor. Zaman heba edilirse telafisi mümkün değil ifadelerini kullandı.
68 adet baraj ve göletle Kütahyanın sulamalar diyarı olacağının altını çizen Bakan Eroğlu, Bakanlık olarak buradaki bütün göletleri, barajları, dere ıslah çalışmalarını tamamen bitireceğiz. Kanal Kütahyayı da Kütahyamız için bir gerdanlık oluşturacağız. Burası için para sıkıntısını düşünmeyin, burayı tam bir gerdanlık olarak yapacağız ve projeyi ben göreceğim diye genel müdürüme söyledim. Biz yeni dere ıslahları koymadık ama Kütahya için talep oldu genel müdürüme hepsini koyun, para sıkıntımız yok dedim. 15 baraj ve gölet yaptık, 17sini yapıyoruz, 2018 yılında bitireceğiz. 36 tane de planlama safhasında. Dolayısıyla bir rekora imza atıyoruz. 68 tane baraj ve göletle Kütahya baraj, gölet, sulamalar diyarı olacak. 70 tane de sulama tesisi yapıyoruz. Böylece toprakları sulayacağız. 82 tane dere ıslah ederek rekora imza attık. 15 tanesi inşa halinde, 15 tanesi de planlamada. 112 tane Kütahyada dereleri tamamen biz ıslah edeceğiz dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 102 müjdenin son durumu hakkında da bilgiler verdi. Bakan Eroğlu, Mart ayında geldiğimde 102 müjde vermiştim. O müjdelerden 58i tamamlanmış, 44 tanesi inşa halinde. İnşallah 2018 yılında tamamını bitirmiş olacağız. Burada Orman Teşkilatı çok iyi hizmet yapıyor. 99 milyon fidan dikildi, 3 tane şehir ormanı oluşturuldu. Hanımefendiler istediğiniz kadar isteyin; çünkü biz sizlerin, çocuklarınızla çok çalıştığınızı biliyoruz. Nereyi isterseniz orayı siz seçeceksiniz orada mesirelik alan yapacağız dedi.
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri tarafından temeli atılacak olan Domaniç Çamlıca Barajı yüklenici firma yetkilisiyle pazarlık yaptı. Bakan Eroğlu 12 Haziran 2018 yılında saat 12:18de teslim sözü aldı.
Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ile diğer protokol üyeleri hep birlikte butona basarak temel atma törenini coşku içinde gerçekleştirdi.
Temel atma töreni sonrası orman köylülerine Besi Sığırcılığı ile ORKÖY sertifikaları verildi, vatandaşlara bin 500 adet badem, bin adet ceviz, 2 bin 500 adet kestane fidanı dağıtıldı.

Temel atma töreninin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ile protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte sahur yaptı.
Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.