14.6.2017

Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kolluk gücü olan ve 14 Haziran 1839 yılında kurulan Jandarma Teşkilatının 178nci yıl dönümü Kütahyada törenlerle kutlandı.
Törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, bazı daire müdürleri ile askeri erkan katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Jandarma Yarbay İhsan Aclanın Jandarma teşkilatının tarihçesi hakkında bilgiler vermesi ve Üsteğmen Eşref Anıl Akgünün konuşmasıyla devam etti.
178 yıllık Jandarma teşkilatının başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip olduğunu belirten İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya edecektir dedi.
Protokol konuşmaların ardından Jandarma Teşkilatının kuruluş yıl dönümü sebebiyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler ödüllerini Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ile protokol üyelerinin elinden aldı.
Tören Kütahya İl Jandarma Komutanlığının kullandığı araç, gereç ve ekipmanlarının tanıtılması amacıyla açılan stantların gezilmesiyle sona erdi.