15.6.2017

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı ve Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı ile birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğluna ziyarette bulundular.
Ziyarette Kütahyanın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına gerçekleştireceği başvuruyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğluna bilgiler verildi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kütahyanın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına kabul edilmesi hususunda her türlü desteğe açık olduğunu söyleyerek gerekli çalışmalara başlandığını belirtti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kütahya gibi güzide bir şehrimizin UNESCO nezdinde kültürel anlamda elde edeceği kazanımlar, aynı zamanda ülkemizin de uluslararası arenada ki prestijine katkı sağlayacaktır. Bizde Dışişleri Bakanlığı olarak bütün imkanlarımız ile bu konuya destek olacağız. Gerek lobicilik gerekse tanıtımlarda uygun ortamın Kütahya için sağlanması adına konunun takipçisi olacağız dedi.
Ziyaret sonrası Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğluna hediye takdim etti.