15.6.2017

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Kütaya Valiliğinin , Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü sebebiyle şehit aileleri onuruna düzenlediği iftar programına katıldı.
Vatan toprağı için can veren şehitlerin hatıralarına sahip çıkacaklarını belirten İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlığındayız. Bir askerin ulaşabileceği en yüce mertebe olan şehitlik onuruyla ebediyete intikal eden silah arkadaşlarımızın aziz hatıralarını sonsuza kadar yüreklerimizde yaşatacağız. Bizlere ilham ve güç veren vatan evlatlarını hiçbir zaman unutmayacağız. Çünkü onlar bizler gibi vazifeye başlarken milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle hizmet edeceğime Türk Sancağının şanını canımdan aziz bilip, icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime namusum üzerine ant içerim diyerek yemin ettiler ve etmiş oldukları yemine sadık kalarak görevlerini yaptılar. Bu toprakları kanlarıyla vatan yaptılar. Bizler de vatan toprağı için can verenlerin hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkacağız. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, siz değerli şehit ailelerimize en derin saygı ve şükranlarımı sunarım dedi.
Şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Türkiyede şehitler tepesinin hiçbir zaman boş kalmayacağını söyledi. Birlik ve beraberlik sofrasında bir araya gelmekten dolayı duyduğu mutluluğu paylaşan ve katılanlara teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, şehit ailelerini kendi ailesi olarak gördüğünü kaydetti. Vali Nayir, Ramazan birlik ve beraberlik ayı. Burada da bu birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini hep birlikte yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz için, vatanımız için, mukaddesatımız için, bayrağımız için canlarını veren şehitlerimizin aileleri ve yakınlarıyla bir iftar sofrasını paylaşmanın lezzetini yaşıyoruz. Davetimize icabet eden bütün şehit ailelerine, yakınlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bugünümüzde şehit ailelerimizle birlikte olan belediye başkanımıza, rektörümüze, adli personelimize, askeri personelimize, idari personelimize teşekkür ediyorum. Bizleri bir iftar sofrasında şehit ailelerimizi de yalnız bırakmayıp aynı ortamı paylaşmanın mutluluğunu bizlere yaşatmış oldular. Bu vatan için yapılacak olan en büyük fedakarlık karşılığında da rütbelerin en büyüğünü beraberinde getirdi. İnanıyoruz ki şehit ailelerimizin her ne kadar acıları olsa da bu onuru hep birlikte yaşıyorlar ve bu ülkenin geleceğine ait güzel işlerin başarılması, bugünkü özgürlük ortamımızın olması için minnet duyduğumuz şehitlerimizin hatırasını yaşatmaya çalışıyorlar. Temennimiz bu sıkıntıların biran önce bitmesi ama bu topraklarda var olduğumuz müddetçe öyle görünüyor ki şehitler tepesi hiç boş kalmayacak. Bizler şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Onların bizlere emanet olan ailelerini, yakınlarını da ailemiz olarak görüyoruz. Bugün Jandarma teşkilatımızın kuruluşunun 178. yıl dönümü. Bu vesileyle biz ikisini bir araya getirelim, şehit jandarma ve polislerimizi birlikte analım, ailelerle birlikte olalım diye bu programı düzenledik diye konuştu.
Askeri Gazinoda düzenlenen iftar programına Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Yavuz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur ile eşi Hacer Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, şehit yakınları ile askeri erkan katıldı.