12.7.2017

Kütahya Belediyesi ve Kütahya İl Müftülüğü iş birliği ile yapılan yaz Kuran Kursları şöleni düzenlendi. Kuran Kursları öğrencileri15 Temmuz Şehitlerini anıyor konulu etkinliğine yüzlerce çocuk katıldı.
Program Hüseyin Goncagül ve ekibinin Karagöz Hacivat tiplemesi ile başlayarak, meddah Osman Efendi ile devam etti.
Emir Sultan Kuran Kursu Hafızlarından Muzaffer Varol kuranı Kerim tilaveti sunumu ile devam eden programda Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar katkılarından dolayı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğluna teşekkür ederek; Aslında bu programı Ramazan'da düşündük ama bugüne kısmet oldu. Müftülüğün en önemli hizmetlerinden biride yaz kurslarıdır. Çocukların camilere gelmesi bizim için bayram niteliğindedir. Çocuklarını Kuran Kurslarına gönderen ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Bir milletin geleceğinin inşasında çocuklarımız önem, çok büyük, dedi.
Bu mekanlar sizler ile güzelleşiyor, sizler ile renkleniyor, sizleri burada görmekten mutlu ve bahtiyarız diyen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Bugün İl Müftülüğüm ile birlikte bu etkinlik Ülkemiz için Şehrimiz için daha bir anlam teşkil ediyor. 15 Temmuz Darbe girişiminin yıl dönümü olmasından dolayı, Kuranla ve Camiler ile iç içe olan evlatlarımız ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah 15 Temmuz gecesi tüm Kütahyalı hemşehrilerimizi Zafer meydanına bekliyoruz. Orada yine programlarımız olacak sabah namazına kadar orada hep birlikte olacağız. Sizin Kuranı, Peygamberlerimizi ve Dinimizi iyi öğrendiğiniz zaman bize umut bağlayan ülkelerin sesi olmaya onların umudu olmaya devam edeceğiz. Biz Belediye olarak tüm etkinliklerde Kurumlarımız ile birlikte olacağımızı destek olacağımızı söylemiştik. Bundan sonrada Katılımcı Belediyecilik anlayışımız devam edecektir, dedi.
Sizleri bu şekilde cıvıl cıvıl görmek bizi çok mutlu ediyor diyen Kütahya Milletvekili M. Şükrü Nazlı Çocuklara Kuran öğrenirken mealini de öğrenmeyi unutmayın, hocalarınıza sorun manasını da öğrenin diyerek, bu programda emeği geçen Kütahya Belediyemize ve İl Müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum dedi.
Programda Hüseyin Goncagül ve ekibinin Karagöz Hacivat tiplemeleri çocuklara sorular sorarak hediyeler verdi. Yeteneksiz sizsiniz yarışmacılarından Kağan Obüs akrobasi gösterisi ile katılan çocukları eğlendirdi, daha sonra yemek ikramı yapıldı.