14.7.2017

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitleri adına oluşturan Hatıra Ormanında tören düzenlendi.
Törende; 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Ahmetoluğu Köyü Hızar Tepe Mevkiinde 99 dekar sahada oluşturulan hatıra ormanına dikilen 1.767 adet karaçam ve 249 adet sedir olmak üzere toplam 2.016 adet fidanın bakımları yapıldı ve yeni fidanlar toprakla buluşturuldu.
Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu burada yaptığı konuşmada şunları ifade etti; 15 Temmuz gecesi; Millet olarak takdire şayan bir güç gösterdik. Tüm Dünyaya bu Milletin tek vücut olduğunda neler yapabileceğini gördü. Ülkemizi bölmeye çalışan hainlere Milletimiz ile hep birlikte dur dedik. Bu hain girişimin unutulmaması çok önemli. Burada yapılan hatıra ormanında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile de tüm Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, dedi.
Bölge Müdürü Adnan Kayım yaptığı kısa konuşmada; Şehit olan askerlerimizin ve vatandaşlarımızın kahramanlıklarının Kütahyamızda yaşatılabilmesi amacıyla oluşturduğumuz 15 Temmuz Hatıra Ormanımıza Mart Ayında 2.016 adet fidan diktik. Bu gün siz değerli katılımcılarımızla yeni fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bu Vatan uğruna şehit düşen insanlarımızın anısına birlik ve beraberlik içinde fidanlarımızı toprakla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi saygı minnet ve şükranla anıyoruz. Bugün burada tesis ettiğimiz hatıra ormanı inşallah gelecek nesillere vatan sevgimizi, vatan aşkımızı en iyi şekilde aktarmış olacak. Tüm katılımcılarımıza ve vatandaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. dedi.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ormanı, 15 Temmuz gecesi ülkesine ve demokrasisine sahip çıkan 15 Temmuz Şehitleri için tesis edilen hatıra ormanı ile vatan sevdasının gelecek nesillere taşınması hedeflendi.
Törene, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, bazı Daire Müdürleri Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Zehir Kütahya Orman Bölge ve İşletme Müdürlüğü personeli ve STK Temsilcileri katılım sağladı.