15.7.2017

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sebebiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Kütahya Valiliği ev sahipliğinde şehit yakınları ve 15 Temmuz gazileri onuruna yemek programı düzenlendi.
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırların duasının ardından konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir şehit ailelerine, 15 Temmuz ihanetinin 1. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen programa katılımlarından dolayı teşekkür etti. 15 Temmuzun gelecek nesillere aktarılması noktasında herkesin üzerine bir görev düştüğüne de dikkat çeken Vali Nayir, Bu yıl dönümleri dolayısıyla bizler 15 Temmuzda yaşadığımız ihanetin büyüklüğünü anlamak ve 15 Temmuzda verilen mücadelenin, halk desteğinin, milli iradeye sahip çıkışının ölçüsünü yeniden fark etmek zorundayız. Bu salonda bulunanların hepsi gelecek nesile 15 Temmuzu yaşadığını aktaracak bir nesil. Dolayısıyla bizler önemli bir misyonu da beraberimizde götüreceğiz. Bu topraklarda, bu ülkede yaşamanın maliyetinin ne olduğunu torunlarımıza, çocuklarımıza bizler anlatacağız. Bir araya gelmelerimiz, bu duyguları paylaşmamız önemli. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anmamız elbette ki çok önemli diye konuştu.
Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerindeki programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan ile eşi Nilgün Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ile eşi Şirin Yılmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici ile eşi Elif Bilici, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam ile eşi Hanife Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur ile eşi Hatice Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, bazı daire müdürleri, şehit yakınları ile 15 Temmuz gazileri katıldı.