15.7.2017

Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Fuarı olarak 43. kez kapılarını açtı.
Açılış törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kütahya Evliya Çelebi Mehteran Takımının gösterisiyle devam etti.
43. Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Fuarında açılış konuşmasını yapan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Fuar hakkında bilgiler verdi.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 22 Sivil Toplum Kuruluşumuz bu festivale iştirak ediyor. Geçtiğimiz yıl 70 esnaf katılım gösterdi. Bu sene yine her sektör gurubundan 1 esnaf katıldı ve 65 esnaf katılım göstermiş bulunuyor. Bu sene sahne alacak sanatçılarımız vatandaşlarımızın ve özellikle genç kardeşlerimizin talepleri dikkate alınarak; ülkemizin popüler sanatçılarını davet ettik. Fuar boyunca Demokrasi ve Şehitlerimiz konulu fotoğraf sergisi siz kıymetli hemşehrilerimizin ziyaretine açık olacaktır. Geleneksel hale getirdiğimiz Sünnet Şölenini 21 Temmuzda gerçekleştireceğiz. Ayrıca yine geleneksel olarak düzenlediğimiz Belediye Kick Boks Turnuvasını 29-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğiz dedi.
Fuarın Kütahyanın tanıtımına sağlayacağı faydaya dikkat çeken Başkan Saraçoğlu, Kütahya Fuarı bölge halkının eğlence, alışveriş, ihtiyaçlarını karşıladığı gibi aynı zamanda ilimizin tanıtımına da katkı sağlayacak, Kütahyayı hem Türkiyede hem de dünyada tanıtmış olacağız. Kütahyanın tarih ve kültürü zenginliği, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının bolluğu ve bunların yeterince anlatılması gereken bir zaman dilimine girdik. Kütahyamız tüm 12 ilçesiyle adeta bir açık hava müzesi, bölgenin yıldızı. Çinisiyle, madeniyle, termaliyle önemli bir kavşak noktası ama bunun tanıtılması bizlerin görevi. Özellikle bu fuarımız da çinimizi, termalimizi, Kütahyanın kültürünü tanıtmaya bir vesile olacak inşallah diye konuştu.
Kütahyanın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı adaylığı hakkında da bilgiler verdi Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu. Fuara 19 büyükelçinin de davet edildiğini belirten Başkan Saraçoğlu, Göreve geldiğimiz günden itibaren çinimizin hem kültürel anlamda hem de ekonomik anlamda hak ettiği değeri görmesi için ciddi mesai harcıyoruz. Şehrimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girmesi için hem Valiliğimiz, hem Zafer Kalkınma Ajansımızla hem Çiniciler Odası, hem de el sanatlarıyla önemli bir adım gerçekleştiriyoruz. 2 yıl önce başladığımız bu müracaat sürecinde geçen ay itibariyle UNESCOya müracaatımızı gerçekleştirdik. UNESCOya üye olan Gaziantep ilimizden sonra ikinci başarıyı inşallah Kütahya olarak sizlerle beraber paylaşacağız. Bu anlamda 28 Temmuzda katılım sağlamaları için 19 büyükelçiyi fuarımıza davet ettik dedi.
Daha sonra konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir fuarların illerin zenginliği olduğunu belirterek Kütahyanın sahip olduğu zenginliklerin tanıtılması gerektiğine dikkat çekti. Fuarların aynı zamanda birlik ve beraberliği pekiştirme de önemli bir rol üstlendiğine de değinen Vali Nayir, Güzel Kütahyamızın zenginlikleri var. Tarihi, doğal, yeraltı, el sanatları, jeotermal zenginlikleri var. Bu zenginliklerin hepsinin de tanıtıma ihtiyacı var. Bu zenginliklerimizi önce ülkemize, sonra dünyaya tanıtmamız ve bundan istifadeyi en yüksek dereceye çıkarmamız gerekiyor. Bu tanıtımların da en önemli ayağı, en önemli aracı fuarlar. Bizler il yönetiminde bulunanlar olarak değişik yerlerdeki fuarlara katılarak ilimizi tanıtmaya çalıştığımız gibi ilimizdeki fuarlarda bu zenginliklerimizi önce insanımıza sonra misafirlerimize tanıtma gayreti içerisindeyiz. Geldiğimiz nokta güzel bir nokta. 43. sayısına ulaşan fuar Kütahya için bir zenginliği ifade ediyor. Bizler bu fuardan beklentilerimizi sürekli yüksek tutuyoruz. Valilik, yerel yönetimler, üniversite, Sivil Toplum Kuruluşları olarak Kütahyaya ait olan her değeri tanıtma konusunda üstümüze düşeni yapma gayreti içerisindeyiz. Bu bizim görevlerimiz arasında öncelik arz eden hususlardan biri. Bu konudaki çalışmalarda ilde birliği ve beraberliği sağlamak da bizim görevimiz. Bu fuarlar aynı zamanda şehir kimliğinin oluşmasında, şehirdeki birlik ve beraberliğin oluşmasında da önemli bir yer tutuyor. İnsanımızı bir araya getiren, gönüllerimizi bir araya getiren her duygu, her faaliyet bizim için önemli. Fuarlar vesilesiyle de olsa güzel Kütahyalılarımız bir araya geliyorsa bu ülkeye sahiplik noktasında, yeni 15 Temmuzlar yaşamama noktasında bizlere daha fazla ümit verecektir diye konuştu.
Kütahya Halk Eğitim Merkezi Ferace Halk Oyunları Topluluğu gösterisinin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile beraberindeki protokol üyeleri açılan stantları tek tek gezip esnafla sohbet etti.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaşın at ve deveye binerek fuar alanını gezmesi, Protokol üyelerinin ok atması renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Fuarı 30 Temmuza kadar ziyarete açık olacak.