17.7.2017

Kanlı darbe girişiminin birinci yıldönümü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kütahyada da coşkuyla anıldı. 250 şehidi ve 2 bin 200 gazisiyle 15 Temmuz 2016'da 1980 darbesinden sonra en kara gecesini yaşayan Türkiye, 15 Temmuz kalkışmasının yıl dönümünün ikinci gününde yine demokrasi nöbetindeydi.
Yurt genelinde olduğu gibi Kütahyada da halk FETÖye tepki göstermek için demokrasi nöbetinde bir araya geldi.
Zafer Meydanındaki demokrasi nöbetine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu program başlamadan önce alanda görevli Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) sağlık çadırını ziyaret ederek bilgiler aldılar.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program İlahiyatçı, Yazar, Program Yapımcısı ve Sunucusu Ömer Döngeloğlunun sohbetiyle devam etti.

BUNDAN SONRA BU ÜLKEDE MİLLETİN DEDİĞİ OLACAK
15 Temmuz 2016da milletin demokrasi ve milli irade için eşşiz bir direniş gösterdiğini ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Milletin Geçen yıl 1 gün önce darbe girişimi başladı ve milletin iradesiyle son buldu.
15 Temmuzu, herhangi bir darbe girişimi olmanın ötesinde ihanet kalkışması olarak değerlendirdiğini söyleyen Başkan Saraçoğlu; Geçen sene 27 gün boyunca Zafer Meydanında hep sizlerle birlikte olduk. Bizleri yalnız bırakmadınız, milletimizi yalnız bırakmadınız. Hep beraber bu vatana sahip çıktık ve bu tehlikeyi bertaraf ettik. 1 yıl sonra da dün itibariyle bu meydanda 15 Temmuzu anmanın birinci gününü hep birlikte yaşadık. Bugün de sizlerle beraberiz. Ülkemize göz diken ve bu vatanın sizlerin seçtiklerine iktidar vermeyenler, sizlerin seçtiklerini muktedir yapmayanların son dönemi 15 Temmuz 2016ydı, artık son buldu. Bundan sonra bu ülkede milletin dediği olacak dedi.
Darbe hesabı yapanların, Allahın hesabının üzerinde bir hesap olmadığını unuttukları için tüm oyunlarının bozulduğunu belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu son olarak; Allah, bir daha bu millete 15 Temmuz gibi ihanetler göstermesin bu vesileyle tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum dedi.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu konuşmasının ardından 15 Temmuzun ilk gününden beri tüm konuşmaları işaret diliyle halka aktaran Şehitler Cami İmam Hatibi Ahmet Aydına teşekkür ederek çini tabak takdim etti.
Daha sonra konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 15 Temmuzdan beri kendilerini yalnız bırakmayan halka teşekkür ederek, 15 Temmuz 2016dan sonra yaşadık ve gördük ki geçirdiğimiz tehlike bizim tahmin ettiğimizden daha büyükmüş. Gerek kolluk kuvvetlerimizin çalışmaları, gerek adliyemizin tespitleri, gerek istihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışmalarla bu ülke 15 Temmuzda bizim tahmin ettiğimiz badireden daha büyük bir badireden geçmiş olduğunu gördük. Sizleri ilk gün bu alanı doldurduğunuz gibi devam eden günlerde demokrasi mitinglerini doldurduğunuz gibi bu faaliyetin, bir araya gelmenin bu badireyi atlatmada en önemli payı olduğunu söylüyor, hepinize en büyük şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
Duaların edildiği, marşların söylendiği, mehteran ekibinin gösterilerini sunduğu demokrasi nöbeti Kütahya Belediyesi Orkestrasının Kahramanlık Türküleri konseriyle saat 00:00da sona erdi.