23.7.2017

Kütahyanın ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Aizanoi Sanat Festivaline katılmak üzere 25 ülkeden büyükelçi ve misyon şefi Kütahyaya geldi.

Bir otelde yapılan programın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afganistan, Filipinler, Çin, İspanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Güney Kore, Pakistan, Güney Afrika, Ruanda, Makedonya, Kanada, Danimarka, Polonya, Brezilya, İsrail, Kostarika, Tayland, Vatikan, Moritanya, Brunei, Guetamala, Kosova, Letonya, Lübnan, Azerbaycan büyükelçi ve misyon şefleri, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi heyeti ile Kütahya il protokolü katıldı.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu 7 bin yıllık tarihe sahip Kütahyanın tanıtılması için büyükelçilerden destek istedi. Başkan Saraçoğlu, Şehrimiz 7 bin yıllık tarihi geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış; kültürün, tarihin, çininin başkenti, adeta bir açık hava müzesi şeklinde. Sizleri şehrimizde ağırlamak bizlere mutluluk veriyor. Sözden ziyade görmenin, tanımanın, tatmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Kütahyamızı tüm dünyaya tanıtmak için sizlerden destek bekliyoruz dedi.

Kütahyanın tarihi ve kültürel değerleri hakkında konuklara bilgiler veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahyamız kültürüyle, tarihiyle zenginlikler şehri. İhtiyacımız olan Kütahyayı tanıtmak olduğu için değişik programlarla misafirlerimizi ilimize çağırıp, bu zenginliklerin insanlığa ait bir zenginlik olduğunu anlatmaya çalışıyoruz ifadelerini kullandı.

25 ülkeden temsilcileri Kütahyada görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dünyanın farklı ülkelerinden siz değerli misafirlerimizi Kütahyamızda konuk etmekten büyük onur duyuyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de davetimizi kırmayıp Kütahyamıza gelen siz değerli konuklarımıza ediyoruz diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, büyükelçiler ve misyon şefleri açılış programının ardından Kütahyanın tarihi Germiyan Sokağındaki müzeleri ve tarihi konakları gezdi. Gezide heyete Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu rehberlik ederek, Germiyan sokağının tarihi ve burada yapılan işçilikler ile alakalı bilgiler verdi.

Heyet daha sonra Kütahyadaki Ulu Cami ile Kütahya Kalesini (Hisar) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.