23.7.2017

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan, 1. Aizanoi Sanat Festivali, 25 ülkeden büyükelçi ve misyon şefinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Büyükelçiler Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Antik Kentler Konser dizisinin ilki olan Senfonik Türküler Konseri öncesi Kazı Evini ziyaret ederek Kazı Grubu Başkanı Prof. Dr. Elif Özerden Kütahya ve Aizanoi Antik Kentinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.
Festival, Aizanoi Antik Kenti Kazı Grubu Başkanı Prof. Dr. Elif Özerin antik kent ve kazı çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirmesiyle başladı. Özer, 7 yıl önce buraya geldiğimizde çok küçük bir ekiptik. Yavaş yavaş kent bize, biz kente alıştık ve bugün bu güzel konseri yapıyorsak demek ki hep birlikte güzel adımlar atıldı diye düşünüyorum dedi.
Kütahyanın birçok ilke ev sahipliği yaptığını belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahyamız bütün Anadolunun en güzel eserlerini barındırır ama onunla beraber dünyanın ilk ticaret borsası buradadır. Dünyanın ilk Toplu İş Sözleşmesi Kütahyada imzalanmıştır. Kütahyaya gelen herkesin muhakkak UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Frig Vadisini görmesini tavsiye ederiz. Yine mutlaka dünyada ayakta kalmış en sağlam Zeus Tapınağı Aizanoi Antik Kentini görmelisiniz. Kütahyamız aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş şehridir ifadelerini kullandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığının turizmi siyasetin üstünde tuttuğunu dile getiren Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ülkemize gelen her turist bir Tanrı misafiridir. Biz ülkemize gelen her turisti bir barış elçisi olarak görürüz. Ben, Kültür ve turizm Bakan Yardımcısı olarak sizlere şu teminatı veriyorum; Berlin ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenlidir. Paris ne kadar güvenliyse Antalya da o kadar güvenlidir dedi.
Konuşmaların ardından İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Burak Tüzün şefliğinde Senfonik Türküler Konseri başladı.
Sanatçılar, Kütahya, Ankara, İç Anadolu, Bilecik, Hatay, Erzurum, Eskişehir, Azerbaycan, Ordu, Diyarbakır ve Yozgata ait birbirinden değerli eserlerle konuklara unutulmaz bir gece yaşattı.
Renkli görüntülerin yaşandığı konserde büyükelçiler ve konuklar kimi zaman söylenen şarkılara eşlik etti, kimi zaman da Çavdarhisar halkı ve kazı ekibi öğrencileriyle dans etti.
Aizanoi Antik Kentinde düzenlenen 1. Aizanoi Sanat Festivaline Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Valisi Salim Demir, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afganistan, Filipinler, Çin, İspanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Güney Kore, Pakistan, Güney Afrika, Ruanda, Makedonya, Kanada, Danimarka, Polonya, Brezilya, İsrail, Kostarika, Tayland, Vatikan, Moritanya, Brunei, Guetamala, Kosova, Letonya, Lübnan, Azerbaycan büyükelçi ve misyon şefleri, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi heyeti, Kültür ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, Kütahya il protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.