24.7.2017

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Kütahyanın sel baskınlarından korunmasında büyük önem taşıyan Şembel Deresi, Kapan Çayı ve Göletinde incelemelerde bulundu.
5 Milyon 932 bin liraya mal olacak Kapançayı sel kapanı projesini yerinde inceleyen Başkan Saraçoğlu, Bu proje ile Sel sularını kontrol altına alabileceğiz dedi. Hızlı yağışlar neticesinde geçtiğimiz günlerde bazı şehirlerin sel baskınlarıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Geçtiğimiz günlerde en son örneğini İstanbulda gördük. Kütahyamızda maalesef böyle bir risk altında. Kütahyada DSİnin çıkarmış olduğu planlar çerçevesinde, 13 tane dere yatağımız mevcut. Dere yataklarımız şuan kuru gibi görünse de, yoğun yağışların olduğu dönemlerde Kütahya sel baskınlarına karşı korumasız yapıdaydı. En önemli çalışmalarımızdan biri olan Kapan Çayı projemizle sel sularını kontrol altına alabileceğiz. Bir nevi Şehrimizin geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kapan Çayı projemiz yoğun yağışlarda suyu frenleyebilecek bu tesisimizin Yüzde 45lik bölümü bitirildi. Barajla birlikte özellikle Sultanbağı Deresi ve Ulu Cami istikametindeki yerlerin sel baskınlarından korunacak. Hesaplamalarımız en az 500 yıllık olarak yapılıyor. Projenin yapılması konusunda Belediye olarak büyük bir çaba sarf ettik. Bu aşamalara kolay gelmedik. Baraj bittikten sonra güzergahtaki bölgeler riskten kurtulacak.
Kentsel dönüşümüne başladığımız Sultanbağındaki bölgemizde, Kapan Çayının üstünü açarak, hem göze hoş gelen bir hale getiriyoruz, hem de risklerden koruyoruz. Burada biriktirdiğimiz temiz suyu kontrollü bir şekilde salacağız. Şehir farklı bir görünüme sahip olacak. Diğer 13 deremizde de çalışmalarımız devam ediyor. En büyük güvencemiz yapılan bu tesisler. Başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğluna, şube müdürümüze ve çalışan ekip arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum, dedi.
İncelemeler esnasında Başkan Saraçoğluna eşlik eden Devlet Su İşleri (DSİ) Kütahya Şube Müdürü Emre Moralıoğlu, Proje ile birlikte Kütahya İli Merkezinin taşkınlarından korunacağını ve tesisin 2018in ilk aylarında faaliyete geçeceğini belirtti.