26.7.2017

Marka belediyeler dergisi ve akpartilibelediyeler.com haber sitesi tarafından düzenlenen marka Belediye ve Marka proje ödülleri sahiplerini buldu. Marka belediyeler dergisi tarafından düzenlenen Marka projeler, Marka belediyeler ödül töreninde başarılı projelere ödülleri verildi.
Ankara Meyra Palace Otelde gerçekleştirilen Ödül Törenine Türkiyenin farklı bölgelerinden başarılı ve faydalı projeler ortaya çıkaran İl ve İlçe Belediyeler davet edildi.
Ödül töreninde çeşitli kategorilerde değerlendirilen İl ve İlçe Belediyeleri başarılı olan projeleri ile ödüllendirildi.
Marka Belediye ödülüne layık görülen Kütahya Belediyesi, Yapımı devam eden Atık Su Arıtma Tesisi projesi ile marka proje ödülünü de alarak 2 ödül birden aldı.
Ödül töreni sonrası konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahyaya hizmet etmeye devam edeceğiz diyerek; Atık Su Arıtma Tesisi projesinin Kütahyaya yapılan en büyük yatırımlar arasında yer aldığını belirtti. Yapımı devam eden tesisinin eylül ayında hizmete sunulmasının hedeflendiğini belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Tesisin yüzde 85'i Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 6'sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, yüzde 9'u da Kütahya Belediyesi kaynaklarından karşılıyoruz. Tesis Kütahya'ya yapılan en büyük yatırımlar arasında yer alıyor. Kütahya'nın yaklaşık 458 bin olan nüfusunun atık suyunu arıtabilecek modern bir tesis olacak. Tesis, 2045 yılına kadar hizmet verebilecek şekilde tasarlandı. Tesiste sadece arıtma değil, buradaki çamuru da kurutarak enerji üretimi yapacağız. Ayrıca kurutacağımız çamuru çiftçilerimize de kazandıracağız. Biz çalışmalarımıza ilk günkü enerjimizle devam edeceğiz. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu ödülü projelerimizi başarı ile yürüten ekibimiz, Belediye personelimiz ve bize inanan Kütahyalı hemşehrilerimiz adına alıyorum, dedi.