31.7.2017

Hakkari-Van karayolunun güvenliğini sağlamak amacıyla Çukurca ilçesi Testere Dağı yakınlarında görev yapan personelin değişimi sırasında, silah arkadaşı tarafından yanlışlıkla vurulması sonucu şehit düşen Deniz Piyade Sözleşmeli Er Semih Akyıldız, (26) memleketi Kütahyada son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze töreni öncesi Deniz Piyade Sözleşmeli Er Semih Akyıldızın evini ziyaret eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ailesine sabır ve başsağlığı diledi. Daha sonra Şehidin cenazesi, Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Ulu Camiye getirildi.
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından kıldırılan namazın ardından Akyıldızın Türk bayrağına sarılı naaşı, omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu. Akyıldızın cenazesi, Kütahya Hava Şehitliğine defnedildi.
Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ahmet H. Nayir, Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Daire Müdürler Sivil Topluk Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.