17.8.2017

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü arasında ağaçlandırma protokolü imzalandı.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi işbirliğinde Kütahya il merkezindeki caddelerin refüj alanlarının ağaçlandırılmasına ait protokol Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım tarafından imzalandı.
Şehir İçi Ağaçlandırma Protokolü çerçevesinde il merkezi içindeki Toki Yolu, Eskişehir Yolu, Dumlupınar Bulvarı ve Şair Şeyhi Bulvarında kalan refüj ve yol kenarındaki boş alanlara çınar ve ıhlamur fidanları dikilecek.
Protokol kapsamında Toki yolunda 2 km lik bölüme 600 adet, Eskişehir yolunda 4 kmlik bölüme 900 adet olmak üzere toplam 1.500 adet boylu ve formlu çınar fidanları ile Şair Şeyhi Bulvarında 3,5 kmlik hatta 1.000 adet, Dumlupınar Bulvarında 1,5 kmlik hatta 500 adet olmak üzere toplam 1.500 adet boylu ve formlu ıhlamur fidanları Kütahya Orman İşletme Müdürlüğünce temin edilerek sonbahar dikim zamanında toprakla buluşturulacak.