17.8.2017

Hac ibadeti için kutsal topraklara giden ilk kafile dualarla uğurlandı.
Kütahya Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gitme şansı elde eden hacı adayları için Kütahya Belediyesi Çinigar Şehirlerarası Otobüs Terminalinde uğurlama töreni düzenlendi.
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar bu yıl Kütahya il genelinden bin 250 kişinin hac vazifesi için kutsal topraklara gideceğini kaydetti. Hazırlar, Bu yıl toplamda bin 250 kardeşimizi kutsal topraklara uğurlayacağız. Bekleyen kardeşlerimizin sayısı ise 29 bin 796. Dolayısıyla bu giden kardeşlerimiz aslında Kütahyanın, milletimizin duasını, selamını götürecek. İnanan gönüllerin buradaki adeta temsilcileri olarak o mübarek beldeye gidecekler. Gitmek kadar o mübarek beldeye özlem duymak da sevmek de kıymetlidir. Cenab-ı Hakk o mübarek beldenin aşkını, sevgisini hiçbirimizin gönlünden eksik etmesin. Giden kardeşlerimiz o mübarek beldede şehrimize, milletimize, memleketimize dua etmeyi unutmasın. Rabbim şimdiden hacı kardeşlerimizin haccını hayırlı eylesin inşallah dedi.
Zafer Havalimanının hacı adayları için büyük bir kolaylık olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Daha önce Kütahyadan çok hacı adaylarımızı uğurladık ancak Ankara, İstanbul gibi hep farklı illere uğurlamıştık. Artık hacı adaylarımızı direkt Kütahyadan Mekkeye, Medineye uğurluyoruz. Hacı adaylarımız Zafer Havalimanından hareket edecek ve yaklaşık 4 saat sonra sıkıntı çekmeden kutsal topraklara ulaşacaklar. Hac bir meşakkattir, Rabbim o ibadetleri yaparken sizlere sabır versin, yapmış olduğunuz ibadetleri kabul buyursun. Bizlerden kutsal topraklara selam götürün. Oralarda yapacağınız dualarda ülkemizi, milletimizi ve İslam alemini unutmayın. İslam aleminin bu sıkıntılardan kurtulması için dua etmenizi istirham ediyorum. Rabbim ibadetlerinizi kabul etsin ifadelerini kullandı.
Bin 250 kişiyi hacca uğurlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, hacı adaylarından bütün insanlık alemi için dua etmelerini istedi. Hac vazifesini sağlık sıhhat içerisinde tamamlamalarını temenni eden Vali Nayir, Yüce dinimizin 5 temel esasından biri hac vazifesini yerine getirmek üzere ilimizden bin 250 hacımızı bu sene kutsal topraklara yolcu edeceğiz. Bin 250 hacımızın yerinde olmak isteyen binler, on binler, yüz binler var. Her dönem yolcu ettiğimiz kişilerle birlikte bizler gönlümüzü onlara katarak, o kutsal beldeye sanki bizler de gidiyormuşuz gibi, onlarla birlikte hareket etmenin mutluluğunu yaşamak için bir uğurlama töreninde hep beraber olmaya çalışıyoruz. Bundan 300 sene önce bir şairimiz diyor ki; Kime ki Kabe nasip olsa, Hüda rahmet eder. Her kişi sevdiğini, hanesine davet eder. Sizler de bugün yolcu edeceğimiz ve toplamda göndereceğimiz bin 250 kişi Cenab-ı Hakk tarafından hanesine davet edilen kişiler olarak o rahmete nail olan kişilersiniz. Orada yapacağınız ibadetlerin, dualarınızın makbul olmasını diliyorum. Ülke olarak, bölge, dünya olarak, insanlık olarak sizlerin duasına fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda inanıyorum ki yalnızca kendiniz, aileleriniz için değil, bütün insanlık için güzel şeylere sebep olacak dualarınızı yapacak, esirgemeyeceksiniz. Sizlere sağlık ve huzur içerisinde ibadetlerinizi tam tekmil yerine getireceğiniz bir durumda, vazifelerinizi tamamlayıp ülkemize ve güzel Kütahyamıza yeniden dönmeyi Cenab-ı Hakk nasip etsin. Dualarımızla, selamlarımızla birlikte bütün Kütahyayı temsilen gönderdiğimiz hacılarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum diye konuştu.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırların duasının ardından ilk hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere Zafer Bölgesel Havalimanına uğurlandı.
Törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Hacı adayları ile yakınları katıldı.