17.8.2017

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Ak Parti Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel Parmakörene yapılan yeni cezaevi inşaatında incelemelerde bulundular.
Parmakören mevkiine yapılan cezaevi 69 bin metrekare inşaat alanına sahip 215 bin metrekare alanda sahası olan lojmanları ile dahil 245 bin alanda kurulacak. Cezaevi yaklaşık 2000 bin kişiye hizmet verecek.
Şantiye gezisi sonrası konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Kütahya hakikaten bir şantiye havasına döndü. Cezaevi inşaatı 600 gün içerisinde tamamlanarak 2018 yılı Temmuz ayında tüm çalışmalar bitirilecek ve cezaevini kullanışlı hale getireceğiz, Çalışanlarla birlikte 2000 kişi kalacak olan cezaevi Kütahya ekonomimize de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Özveri ve hızla çalışan Cezaevi çalışanlarına ve firma sahiplerine de teşekkür ediyorum, dedi.
Kütahyanın deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Başkan Saraçoğlu, inşaatını yaptığımız cezaevinin bulunduğu alanın ve çevresinin tümünü inceledik ve en sağlam mekandayız. Burada konut yapımı açısından her hangi bir sorun bulunmamakla birlikte her türlü konut yapımına elverişlidir.
Burada bir çevreyolu projemiz var. İnşallah kısa sürede 18 uygulamasını yaparak faaliyete geçireceğiz. Kütahya artık yol ekonomisini de kullanan bir il konumuna gelecek. Çanakkale de yapılan boğaz köprüsü Avrupayı Anadoluya bağlayacak hat buradan geçecek ve bu hatta Balıkesir, Dursunbey, Tavşanlı, Kütahya, Eskişehir Anadoluya bağlanacak bu manada da önemli bir gelir sahibi olacak. Bu zemini ve çevreyolu bağlantılı bu alanlara iş adamlarımızı buralara yatırım yapmaları için davet ediyorum dedi.
Daha sonra konuşan Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı;. Bu bölgenin hemen önünden geçecek olan çevreyolu oldukça önemli buraları hareketlendirecek ve canlandıracak bütün bunları ortaya koyduğumuzda Kütahyanın gelişimi ve dönüşümüne katkı sağlayacak projelerdir. Kütahyamıza hayırlı olsun diyorum. Kütahya için yapılacak her türlü yatırım da uyum içerisinde çalışmalarımız devam edecek dedi.
Kütahya Milletvekili İshak Gazel inşaat alanında yaptığı açıklamada, Zeminin bu kadar sert olması ve inşaatın bu kadar hızlı ilerlemesi bizi çok memnun etti. 2018 yılının temmuz ayında inşallah cezaevi tamamlanmış olacak. Mevcut cezaevi şehrin çok içerisinde kalmış bir cezaeviydi. Kapasitesinin çok üzerinde bir kullanımı vardı. Mevcut cezaevinin 10 katı büyüklüğünde bir cezaevi inşa ediyoruz. Mevcut cezaevi 20 bin metrekare yeni yapılan cezaevi ise 200 bin metrekare gerçekten çok önemli bir yatırım Kütahyamız için dedi.