19.8.2017

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Germiyan Okçuluk Tekkesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu 3. Geleneksel Germiyan Türk Oyunları Kortej yürüyüşü ile başladı.
Yürüyüş öncesi Kütahya Belediyesi Sosyal tesislerinde yemek yiyen sporcular daha sonra yürüyüş için Sevgi Yoluna geldiler. Mehter eşliğinde Başlayan kortej yürüyüşüne Ülkenin 4 bir yanından ve farklı Ülkelerden 65 farklı kulüpten toplam856 Geleneksel Türk Okçusu ile Geleneksel Türk Oyunları branşından farklı dallarda sporcular katıldı.
Yürüyüşe başta Kütahyalılar olmak üzere, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve İshak Gazel, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Bazı Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve sporcular katıldı.
Vatandaşlar, kortej boyunca birbirinden ilginç kıyafetleriyle dikkat çeken okçulara yoğun ilgi gösterdi.