19.8.2017

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Germiyan Okçuluk Tekkesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu 3. Geleneksel Germiyan Türk Oyunları açılış konserinde Ünlü türkücü söz ve şiir yazarı Esat Kabaklı Kütahyalılar ile buluştu.
3. Geleneksel Germiyan Türk Oyunları Kortej yürüyüşü sonra Zafer Meydanında Düzenlenen konserde Esad Kabaklı sevilen parçalarını hayranları ile birlikte söyledi.
Konser alanını birbirinden ilginç kıyafetleriyle süsleyen Geleneksel Germiyan Türk Oyunları için Şehrimize gelen sporcular vatandaşlarımızla bol bol fotoğraf çektirdiler.
Konser sonrası günün anısına Esad Kabaklıya Çini tabak hediye eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, oyunlar için farklı ülkeler ve farklı illerden Şehrimize gelen 65 farklı kulüpten toplam856 Geleneksel Türk Okçusuna hoşgeldiniz dedi. Önceki yıllarda sadece Geleneksel Türk Okçuluğu olarak yapıldığını belirten Başkan Saraçoğlu; Bu yıl artık Geleneksel Türk Oyunları olarak daha kapsamlı bir hale getirdik. Atalarımızdan miras kalan bu değerlerimizi geleceğe taşımak, genç nesillerimizle buluşturmak bizlerin en önemli görevleri arasında diye düşünüyorum. Bu festivalin düzenlenmesinde Kütahya Germiyan Okçuluk Tekkesine ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, dedi.