19.8.2017

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Germiyan Okçuluk Tekkesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu 3. Geleneksel Germiyan Türk Oyunları düzenlenen birçok etkinlik ve yarışma ile başladı.
Atlı Okçuluk gösterileri, Cirit Oyunları, Karakucak ve Yağlı Güreş gösterileri, Mas Güreşi, Aşık Oyunları ve Mangala gibi Ata sporlarımızın canlandırıldığı 3. Geleneksel Germiyan Türk Oyunları kıyasıya mücadeleye sahne oldu.
Anadolunun Beylerbeyliğini yapmış ve sancak merkezi olmuş Kütahyada yapılan Geleneksel Germiyan Türk Oyunlarına, Ülkenin 4 bir yanından ve farklı Ülkelerden 90 farklı kulüpten toplam856 Geleneksel Türk Okçusu ile Geleneksel Türk Oyunları branşından farklı dallarda sporcular katıldı. Ayrıca okçuluk dışında yaklaşık 100 Türk oyunları sporcu katıldı.
Geleneksel Germiyan Türk Oyunlarına Kaftanı ile katılan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da alan içerisinde kurulan stantları ve oyun sahalarını ziyaret etti.