25.8.2017

Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görevli Saniye Çelik ve Betül Çalar parkta temizlik esnasında fark ettikleri cüzdanı sahibini bulamayınca polise verdiler. Cüzdan sahibinin bulunmasının ardından bu örnek davranışları nedeniyle Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından 500 TL ikramiye ile ödüllendirildi.
Belediye Başkanı Saraçoğlu, Bu örnek davranış Kütahyanın yaşanabilir güvenli bir şehir olduğunu gösteriyor. Böyle güvenilir kişiler ile de çalışmak bizi memnun ediyor. Bizim tüm personelimiz buldukları emanetleri sahiplerine ulaştırma konusunda ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar dedi.
Çalıştıkları yerlerde daha önceden de bu tür para, cüzdan, telefon gibi eşyaları buldukları söyleyen Saniye Çelik ve Betül Çalar, Bu bizim insanlık görevimizdi, biz bize düşen görevi yerine getiriyoruz. Biz helalinden para kazanmak istiyoruz. Bulduğumuz cüzdanın içine bakmadık ancak kabarık bir cüzdandı. Biz şefimiz ile görüştük sonra polis ekiplerine cüzdanı teslim ettik şeklinde konuştular.