25.8.2017

Kütahya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı düzenlenen törenle kurbanlık satışları için açıldı.
Tavşanlı yolu Bölcek mevkiinde bulunan Canlı Hayvan Pazarımız Kurban Hizmetleri Komisyonunun aldığı karara istinaden Bugün açılarak, Kurban bayramın 3. Gününe kadar faaliyetini sürdürecek
Canlı Hayvan Pazarı açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu hayvan pazarının bin 500 büyükbaş, 10 bin de küçükbaş hayvan kapasiteli olduğunu bildirdi. Canlı Hayvan pazarımızda, büyükbaş hayvanlar için; 210 adet kapalı padok, Küçükbaş hayvanlar için; 120 adet kapalı padok, 112 adet açık padok, ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için serbest giriş bölümleri bulunmaktadır.
Canlı Hayvan Pazarımızın kapasitesi; 10 bin küçükbaş bin 500 büyükbaş hayvan alabilecek durumdadır. Canlı Hayvan Pazarımızda; 1 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kesimhane, 1 kurban kontrol denetim merkezi bürosu, 1 kantar ve 1 idari binamız bulunmaktadır. Küçükbaş hayvanlar için kuralar çekilmiş olup, hayvan sahiplerine padokları teslim edilmektedir. Şehrimizden Canlı Hayvan Pazarına gelmek isteyen vatandaşlarımız için Kurban Pazarı süresi boyunca otobüslerimiz hizmet verecektir, dedi.
Canlı Hayvan Pazarı açılışına, AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammed Ender Gümüş ve protokol mensupları katıldı

Kütahya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı Bayramın 3. gününe kadar açık kalacak. Ayrıca Zafertepe Mahallesi Pazar Yeri, Dumlupınar Mahallesi Pazar Yeri, Yenidoğan Mahallesi Pazar Yeri, Okmeydanı Mahallesi Pazar Yeri, Evliya Çelebi Mahallesi Pazar Yeri, Merkez Pazar Yeri, Ziraat Mahallesi Pazar Yeri, Canlı Hayvan Pazaryeri, Ilıca Kaplıcaları ve Yoncalı Kaplıcaları olmak üzere 10 farklı noktada Kurban Kesim yerlerimiz faaliyet gösterecektir.