31.8.2017

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepe Çalköyde coşkuyla kutlandı.
Zafertepe Çalköyde Zafer Abidesine çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu, saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
Bayrağın göndere çekilmesinin ardından Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan bir konuşma yaptı. Cumhuriyeti tehdit eden iç ve dış güçlere karşı mücadele ruhunun hiçbir zaman kaybedilmediğini belirten Tatkan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vurguladığı gibi bu zafer, askeri, siyasi ve hukuki sonuçlarıyla Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza dek yaşayacağının dünyaya ilanı olmuştur. 30 Ağustos zaferi, Türk milletinin hedeflerine ulaşmasındaki azim ve kararlılığının şartlar ne kadar güç olursa olsun zorlukların üstesinde gelme kabiliyetinin en güzel örneğidir. Tarihinde destanlar yazan bu millet, şuanda da varlığını ve cumhuriyetini tehdit eden ve edecek her türlü iç ve dış hain girişimlere karşı mücadele, azim ve inançlılığından hiçbir şey kaybetmemiştir. Bunun en yakın örneği 15 Temmuzda yaşamış olduğumuz hain darbe girişimidir. Bu hain girişime göstermiş olduğu tepkiyle bu millet dünyaya örnek olmuştur. Tüm şehitlerimizin kanıyla ve gazilerimizin varlığıyla her geçen gün daha da fazla vatanımız olan bu topraklarda yüce Türk milleti, milli irade ve bizler var olduğumuz sürece ay yıldızlı, al bayrağımız daima ve özgürce dalgalanacaktır diye konuştu.
Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkanın konuşmasından sonra Hava Piyade Yüzbaşı Selçuk Güzeldağ araziyi tanıtıp, harekatı anlattı.
Daha sonra Kurtuluş Savaşı Müzesi gezildi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Tanıtım Standı incelendi ve binlerce gencin katılımıyla Büyük Zafer Yürüyüşü gerçekleştirildi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Büyük Taarruzu yönettiği ve Türk ordusunun kesin zafer kazandığı Zafertepe Çalköyde düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, askeri erkan, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.