20.9.2017

19 Eylül Gaziler günü nedeni ile Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutan vekili Albay Bülent Keskin, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanlığı ziyaret edildi.
Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat'ı dernek merkezlerinde ziyaret eden Başkan Saraçoğlu gaziler ve şehit yakınlarıyla bir süre sohbet ederek, istek ve sorunlarını dinledi.
Daha sonra Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya Valiliği tarafından gaziler ve aileleri onuruna düzenlenen akşam yemeğine katıldı.
İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemek programına Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan ile eşi, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ile eşi, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Celal Yücel, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutan vekili Albay Bülent Keskin, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile eşi, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri gaziler ve aileleri katıldı.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırların duasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir gazilere duyulan minneti dile getirdi. 19 Eylül Gaziler Gününün Mustafa Kemal Atatürke gazilik unvanın verilişinin 96. yıl dönümü olduğunu anımsatan Vali Nayir, Bizlerle bir araya gelerek bu güzel geceyi bize yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Bizler burada bugün huzur içerisinde bu yemeği yiyebiliyorsak inanıyorum ki bu topraklar uğruna en kıymetli varlığı olan canını veren şehitlerimize ve onlar gibi aynı cesareti gösterip, aynı fedakarlıkta bulunan gazilerimize çok şey borçluyuz. Bizler, bugün bunun farkında olarak bu topraklarda şehitlerimizin ve gazilerimizin minnetini bilerek, hayatta olanlara sağlık, sıhhat, ahirete intikal etmiş olanlara da rahmet dileyerek bir 19 Eylül Gaziler Gününü daha kutluyoruz. Hepinizin bildiği gibi bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürke gazilik unvanının verildiği günün yıl dönümü. Ülke genelinde gazilerimizle bir araya gelerek bu duyguyu yaşatmak, bu topraklara sahip çıkmak için şehitlik ve gazilik duygusunun ne kadar önemli olduğunu bir kere daha vurgulamak istiyoruz. Burada da birliktelik içerisinde ilimizde görev yapan bütün kesimleri bir araya getirerek sizlerle bu akşam yemeğinde beraber olup, sizlere olan minnet duygularımızı ve ahirete intikal edenlere rahmet duygularımızı iletmek istiyorum. Gazilerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık, sıhhat diliyorum. Onların hizmetini gören ailelerine de teşekkür ediyor, sağlıklı, sıhhatli bir ömür geçirmelerini diliyorum diye konuştu.