20.9.2017

Avrupanın en büyük ambalaj şirketlerinden Avusturyalı Prinzhon Holding bünyesindeki Hamburger Containerboard, Kütahyaya 300 milyon avroluk bir yatırım kararı aldı. 2020 yılında, Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyete geçmesi ve 500 kişiye doğrudan istihdam sağlanması hedeflenen kağıt fabrikasının yer tahsisi imza töreni geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Yoncalı Gülümser Hatun Termal Otelde düzenlenen imza törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ile İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Remzi Gören, Hamburger Containerboard GmbH Genel Müdürü Harald Ganster, Hamburger Türkiye Genel Müdürü Velişah İner, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Yusuf Balcı, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, ilgili daire müdürleri, iş adamları, uzmanlar ile basın mensupları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hamburger Containerboardun Türkiyedeki ilk sıfırdan yatırımını Kütahyada gerçekleştireceğini söyledi. Vali Nayir, Bu yatırım, firmanın Türkiyedeki ilk sıfırdan yatırımı olması açısından önem arz etmektedir. Ayrıca ülkemize yapılan doğrudan yabancı yatırımların sürdüğünü, uluslararası sermayenin ülkemize duyduğu güveni göstermesi açısından da bizim için kayda değer bir yatırım olarak yerini almakta. Yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak böyle bir doğrudan yabancı yatırımın ilimize yapılacak olmasının sevincini ve gururunu yaşıyoruz. 2020 yılında bu proje tamamlanacak ve üretime başlayacak diye tahmin ediyoruz dedi.
Kütahya'da yatırım kararı almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hamburger Türkiye Genel Müdürü Velişah İner, "Kütahya beni her seferinde şaşırtan ve olumlu yönde etkileyen bir şehir oldu. Dolayısıyla bugün burada bulunmaktan çok ama çok memnunum. Hamburger Containerboard bizim ana şirketimiz. Türkiye'nin ürettiği kahverengi kağıdın yüzde 75'ini tek başına üreten, son teknoloji kullanan bir şirket. Çevreye diğer şirketlerden daha duyarlıdır ve de bir aile şirketidir" dedi.
160 yıllık geçmişe sahip şirketin 15 ülkede 6 bin 300 kişiye istihdam sağladığını aktaran Hamburger Containerboard GmbH Genel Müdürü Harald Ganster, yatırım kararı sürecinde Kütahyadan büyük destek gördüklerini ve yatırım konusunda engelleri tek tek aştıklarını kaydetti. Ganster, 15 ülkede 6 bin 300 kişiye istihdam sağlıyoruz. 12 yılda kapasitemizi ikiye katladık. Bugün 2 milyon ton kapasiteye sahip olup, 170 bin tonunu Türkiyede üretmekteyiz. Vizyonumuz; Türkiyede operasyonumuzu modernleştirmek. Burada olan herkes 3 yıl bunu geliştirmek için çalıştı. Yer bulmak zordu ve su bizim için temel problemdi. Ancak bu konuda Kütahyada büyük destek gördük. Yöneticileri ve hepsi uzman ekipleri sayesinde yatırım kararını aldık. Sizler bize güvendiniz ve önümüzdeki engelleri aşmamıza sürecin başından sonuna dek yardımcı oldunuz. İnşallah Kütahyada mutlu sona kavuşacağız dedi.
Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyete geçmesi ve 500 kişiye doğrudan istihdam sağlanması hedeflenen kağıt fabrikasının yer tahsisi imza töreninden sonra Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Harald Ganster'e çini pano hediye etti.