20.9.2017

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu il protokolü ile birlikte Şehir Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Güriş Kütahya Sağlık Yerleşkesi Projesi Müdürü İnşaat Mühendisi Çetin Güven proje ve son durum hakkında bilgiler verdi. Hastanenin 2019 yılında bitilmesinin hedeflendiğini aktaran Güven, Hastanemiz 2 bölümden oluşuyor. 510 yatak kapasiteli genel hastane, 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olacak hastane şehir merkezine 10 KM uzaklıkta olan Yoncalıda yapılacak. Hastanede hakkında teknik bilgiler vermek istiyorum. 106 tek kişilik, 136 çift kişilik odadan oluşan hastanemiz 510 yatak kapasiteli. 56 Yoğun Bakım Ünitesi, 5 KBC Yoğun Bakım, mikro arena, LDR arena, iyotlu, tutuklu hasta gibi bölümlerden oluşuyor. Hastanemiz genel itibari ile 165 Bin m2 alanda olacak. 40 Bin m2lik bir alanda da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz olacak. Toplamda 200 Bin m2lik kapalı alana ulaşacağız. 15 ameliyathane, 45 ameliyathane yataklarımız var. Hastaneye iki girişile yaklaşık 7 katlık bir hastane olacak. Kütahya halkının da yoğun baskısını hissettik. Burada temel yaklaşımımız her ne kadar araz 150 Bin m2 görünse de kullanım alanı o kadar geniş bir alan değil. Fizik Tedavi Hastanesinin Genel Hastane ile birlikte düşünülüp ayrıldıktan sonra da bir çalışma yapılmamış. Hastanemizin yapım sürecini 2019un sonunda bitirmeyi hedefliyoruz dedi.
Şehir Hastanesi ile ilgili sosyal medyada haksız ithamlarla karşı karşıya bırakıldıklarını belirten TBMM Sağlık Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, çalışmaların başladığını, temelin en kısa sürede atılacağını kaydetti. Kavuncu, Şehir hastanemiz Kütahyada belki de en çok polemiği yapılan, istemememize rağmen siyasi malzeme olarak önümüze çıkan bir konu oldu. Burada öncelikle halkımızın hastane yapımının gecikmesi konusunu sorgulaması ve eleştirmelerini canı gönülden normal kabul ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Halkımızın bu noktada büyük çoğunluğunun bize göstermiş olduğu güven ve teveccüh nedeniyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ne yazık ki toplumda, bunu da farklı yönlere çekmek isteyen ve bence çok da fazla olmayan bir grubun özellikle sosyal medya aracılığıyla oluşturduğu bir algı sistemi ile birlikte maalesef hak etmediğimiz pek çok noktayla karşı karşıya kaldık. Hastanenin yapılmayacağı, bütçesinin olmadığı, yatırımın başka şehre kaydırıldığını iddia edenler oldu. Doğrusu geçmişe çok da dönmek istemiyorum. Biz sadece yapılanla, icraatla, ürünle ortaya çıkmaktır diye söylemiştik. Kütahya'da yapılması planlanan şehir hastanemiz için şantiye kuruldu, çalışmalara başlandı. İnşallah en kısa sürede temeli de atacağız ifadelerini kullandı.

Şehir Hastanelerinin Türkiyede sayılı birer proje olduğunu ve yaşanan gecikmenin sadece Kütahyada olmadığının altını çizen Vural Kavuncu, Şunu da belirtmek gerekir ki gecikmede bazı öngörülemeyen nedenler var. Bunlardan bir tanesi Kütahya Şehir Hastanesi Projesidir. Eğer biz klasik bir hastane yapıyor olsaydık şu anda belki hastanemiz epey bir yol almış olacaktı. Ama şehir hastaneleri Türkiyede sayılı projelerden. Kütahyamızın bu proje arasında yer almasından mutluluk ve gurur duyuyoruz. Şehir Hastanelerinin Türkiyede genel bir gecikmeye neden olduğunu daha önce açıklamıştım. Bunun yasal nedenleri, düzenlemeleri vardı. Bu gecikmeye biz de takıldık. Ama biz her kademede gerek bürokrasinin gerek firmanın işlerini kolaylaştırarak dört bir elle sarıldık. Şunu da söyleyeyim, bizden önce dillendirilmiş ve hala ihalesi yapılmamış, başlanılmamış şehir hastaneleri projelerinin olduğunu da vurgulamak isterim. Bundan sonra bunu telafi etmek, hastanemizin en kısa sürede bitirip halkımızın hizmetine sunmak olur diye konuştu.

Konuşmaların ardından Protokolü üyeleri inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Şehir Hastanesi inşaat alanı incelemelerine Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, eski Kütahya Belediye Başkanı Halil İbrahim Özkaraca, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir, İl Sağlık Müdürü Ahmet Emrah Çamköy, İl Halk Sağlığı Müdürü Ali Güvey, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, bazı daire müdürleri ile firma yetkilileri katıldı.