26.9.2017

25 Eylül 1 Ekim İtfaiye Haftası etkinlikleri Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanan Resim sergisi ve İtfaiyecilikte kullanılan malzemelerin sergilendiği sergi açılışı, yangın söndürme tatbikatı, kazaya müdahale anı tatbikatı ile devam etti.
İtfaiye teşkilatının 303. yılında Kütahyada etkinlikler devam ediyor. Sera Avmde düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Öncelikle tüm İtfaiye Teşkilatı personelimizin İtfaiye Haftasını kutluyorum. İtfaiye Teşkilatımız görevini yerine getirirken her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin yaz, kış ve bayram demeden hem yangın hem kurtarma faaliyetlerinde büyük bir başarıyla ve özveriyle yaptıkları çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Bu vesileyle Şehit olan fedakar kardeşimiz Ömer Türkü de anıyorum. Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yeni yapılan binası araç gereç ve son model ekipmanları ile artık yangınlara daha hızlı ve daha etkili müdahale edebiliyor. Biz yine de afetsiz, kazasız ve yangınsız günler diliyoruz, dedi.
Daha sonra Ana okulları arası İtfaiye konulu resim yarışmasına katılan 47 minik öğrenci arasından derecele giren ilk 3 e giren öğrencilere ödülleri verildi.
1. olan 80.yıl ilkokulundan Hayrunisa Kahramana ödülünü Kütahya Milletvekili M. Şükrü Nazlı, 2. olan Germiyan Bilge ilkokulundan Fatma Hülya Demirtaşa ödülünü Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve 3 olan Germiyan Bilge ilkokulundan Ada Tekdemire ödülünü Kütahya Milletvekili Ahmet Tan verdi.
Ödül töreni sonrası Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanan Resim sergisi ve İtfaiyecilikte kullanılan malzemelerin sergilendiği sergi açılışı yapıldı. Serginin gezilmesinin ardından Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Personelinin yangın söndürme tatbikatı, kazaya müdahale anı tabikatı gerçekleştirildi. Tatbikat sonrası müdahale anları izleyicilere İtfaiye Müdürlüğü Personeli tarafından anlatıldı.