4.10.2017

Emir Sultan Erkek Hafızlık Kuran Kursunu ve Yatılı Bölge Kuran Kursunu başarıyla tamamlayan 19 Öğrenci için Hezar Dinari Kültür Merkezinde icazet töreni düzenlendi.
Hezar Dinari Kültür Merkezinde Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; her zaman Kur'an-ı Kerim'e bağlı kalınması gerektiğini ve Kur'an da emirler, yasaklar ve güzel kıssalar olduğunu ve hepsinden ibret alınması gerektiğini belirtti.
Daha sonra Başkan Saraçoğlu, burada yaptığı konuşmada Allahın hitabını tüm insanlığa yayma konusunda üzerimize düşen çok büyük görevler var, ilahi kelimetullahı yaymamız gerekiyor. Ecdadımız Müslümanlığı yaymak İslamiyeti ve Kuran-ı Kerimi yaymak için şehit oldular, gazi oldular ve gittikleri tüm ülkelerde, şehirlerde adaleti güzelliği ve medeniyeti götürmüşlerdir.
Bizler ne zaman ilahi kelimetullahdan ayrılırsak o zaman dara düşmekteyiz, üstümüzdeki kara bulutlar eksilmemektedir.
Son zamanlarda yeniden güneşin yükseldiğini görüyoruz ve biz ne zaman ilahi kelimetullahı takip edersek o zaman huzur güven ve ferah içinde yaşarız. Daha önce bu topraklarda yaşayan tüm mazlumlar, tüm Müslüman ülkeler bize bir umut ve ümit bağlıyor. Bizimde bu umudu ve ümidi boşa çıkarmamamız gerekiyor.
Biz millet olarak her zaman mazlumun yanında olmuşuzdur ve olacağız da bunun için üzerimize düşen her türlü vazifeyi yapmamız gerekiyor. Hafızların birer Kuran meşalesi olduğunu dile getirerek, "Biz hafız olan evlatlarımıza baktığımızda görüyoruz ki sizler dinimizin en önemli meşalelerisiniz. Yolunuzdan hiçbir zaman sapmayacağınıza kalben inanıyoruz. Bundan sonraki tahsil hayatınızı da birer İslam temsilcisi olarak sürdürmenizi bekliyoruz ve buna inanıyoruz. " ifadelerini kullandı.
Kuran'ın emrinin aynı zamanda Allah'ın emri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu , ''Kuran'a dost, yakın olanlar ve ona hizmet edenler Allah'ın yakınıdırlar. Dünyada da kabirde de mahşerde de ve cennette de bu böyle olacaktır." dedi.
Başkan Saraçoğlu, Kur'an kursundan mezun olan öğrencilere, onları yetiştiren öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür etti, törene katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünala çini tabak hediye etti ve daha sonra Emir Sultan Erkek Hafızlık Kuran Kursuna ve Yatılı Bölge Kuran Kursuna başarıyla tamamlayan 19 öğrenciye hediyeler verdi.
Törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile veliler katıldı.