20.10.2017

Geçtiğimiz günlerde 6. Yerel Yönetimler Proje Yarışması'nda, 'Kadın İş Geliştirme' projesi ile 1. olarak ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, bu kez de Özel Kalem Dergisinin il ve ilçeler bazında düzenlemiş olduğu Türkiye genelinde yaptığı araştırma ve anketlere göre Kütahya Şehzadeler Güneş Enerjisi Santrali ve Gözlem Evi Projesi ile bu yıl Çevre Koruma kategorisinde Yılın İl Belediye Başkanı ödülüne layık görüldü.
Philips Aydınlatmanın Ana Sponsorluğu ve Otokarın Kategori Sponsorluğunda gerçekleşen ödül törenine çok sayıda büyükşehir, il, ilçe belediyelerinin yanı sıra yerel yönetimler ve şehircilik alanından çok sayıda Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve üst düzey yetkililer katıldı.
Alanında saygın isim yapmış olan ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleşin Başkanlık yaptığı seçici bir kurul tarafından değerlendirilen projeler arasında bu yıl 34 ödül layık görülerek bunları hayata geçiren 31 belediye başkanına ödülleri takdim edildi.
Her geçen yıl daha yoğun bir başvuru trafiği yaşadıklarını dile getiren epr Yerel Yönetim Ajanı sahibi Erengül Bilenser, ödülün değerli çalışmalar yapan ve bu yolla Türkiyeye katkı yapan Belediye Başkanlarına ülke adına bir teşekkür etme ve takdir amacı taşıdığını vurguladı. Erengül Bilenser ayrıca dokuzuncu yılındaki Özel kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödüllerinin yerel yöneticiler arasında dostça bir rekabetin oluşmasına ve faydalı çalışmaların gündeme getirilmesiyle diğer belediyeler için de özendirici örnekler oluşmasına katkı sağladığını söyledi.
Belediye başkanlarının kendi kentlerinde hayata geçirdikleri özgün projelerin başka yerel yöneticiler tarafından da bilinmesinde, örnek alınmasında, bu sayede gelişimin ülke geneline yayılmasında güçlü bir ivme yaratmak amacıyla Özel kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri 9. yılında heyecan dolu bir törenle sahiplerini buldu.
Kütahya Şehzadeler Güneş Enerjisi Santrali ve Gözlem Evi Projesi ile bu yıl Çevre Koruma kategorisinde Yılın İl Belediye Başkanı ödülüne layık görülen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu burada yaptığı konuşmada; Çok değerli Belediye başkanlarım, Özel Kalem dergisi yönetim kurulu üyelerine, değerli jüri üyelerine ve salonda bulunan tüm davetlileri saygıyla selamlıyorum Burada bulunmaktan dolayı ve bu ödülü Kütahya Belediyesine layık gördüğünüzden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Çevre Koruma ödülüne layık görülmemiz çok anlamlı. Çevre ve onun korunması bizim için çok önemli. Bizler Belediye Başkanları olarak Şehrimiz de ki insanlarımızın mutlu olmaları, hayatlarını kolaylaştırmak ve onları güzel bir hayat sunabilmek, doğumundan ölümüne kadar onların yanında olabilmek için bu görevlerdeyiz. Bu görevleri icra ederken de çevre ile uyumlu çevreyi koruyan projeler üretmeliyiz. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu ödülü projelerimizi başarı ile yürüten ekibimiz, Belediye personelimiz ve bize inanan Kütahyalı hemşehrilerimiz adına alıyorum, dedi.
Program sonrası Türkiyenin en özel korolarından biri olan Başkanlar Korosu da sahne aldı. Ödül kazanan Belediye Başkanları bu yıl Işıl Ay yönetiminde sahneye çıkarak toplam 6 eser seslendirdiler.