28.10.2017

CUMHURİYET BAYRAMININ 94. YILI KUTLAMALARI ZAFER MEYDANI-REGÜLATÖR BİSİKLET TURU İLE BAŞLADI
Kütahya Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 94. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında pedal çevirerek bisiklet turu düzenlendi.
Etkinlik için Zafer Meydanında bir araya gelen Her yaştan Kütahyalıların büyük ilgi gösterdiği yaklaşık 200 bisikletçinin katıldığı bisiklet turuna Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da katıldı.
Zafer Meydanından başlayıp Ağaçköy Regülatörün de son bulan bisiklet turu sonrası Cumhuriyet Bayramı'nı kutlama etkinlikleri çerçevesinde bisiklet turu düzenlediklerini söyleyen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Kütahyada farklı etkinlikler yapma devam ediyoruz. Bugün de anlamla bir günde böyle bir etkinliğin yapılması sevindirici. Etkinliğimizi bilhassa gençlerin ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor. Bilindiği gibi, Kütahyalı hemşehrilerimize sözümüz vardı. Bisiklet yolunun ilk etabını Akkent Mahallesinde uygulamaya geçiriyoruz. İkinci uygulamamamız da Fatih Sultan Mehmet Bulvarından Zafertepe Mahallesine olacak. Bunu da 2 ay içeresinde faaliyete geçireceğiz. Böylece Kütahyada güvenli bir şekilde bisiklete binmek mümkün olacak.
Kütahya Belediyesi olarak 30 Ağustos Zafer Bayram'ında da Çamlıca mesire alanımızda 5 kilometrelik bir doğa yürüyüşü düzenlemiştik. İnşallah bundan sonra da milli bayramlarımızı bu tür etkinliklerle kutlamanın gayreti içerisinde olacağız. Etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum, dedi.
Yaklaşık 10 kilometrelik parkur sonrası Ağaçköy Regülatöründe son bulan Bisiklet turunda, daha sonra katılımcılara Kütahya Belediyesi tarafından yemek ikram edildi.
Türkiye Bisikletliler Derneği Kütahya İl Temsilcisi Hasan Hüseyin Cengiz, etkinliği düzenledikleri için Belediye Başkanı Kamil Saraçoğluna plaket takdim etti.