29.10.2017

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü Kütahya'da coşku ile kutlandı. İl Protokolünün Valilik makamında Bayram tebrikleri sonrası, Zafer Meydanında yapılması planlanan Resmi tören hava muhalefeti nedeniyle Dumlupınar Spor Salonunda yapıldı.
Cumhuriyet’in 94. yıl dönümü kutlama töreni, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun halkı selamlamasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Milletçe gerçekleştirdiğimiz Milli Mücadelenin sonunda kurduğumuz Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü büyük bir coşku ve mutlulukla kutluyoruz. Bayramımız kutlu olsun. Bugünkü seviyemizi sizlere borçluyuz. Bundan sonraki zaman dilimlerinde de daha iyi seviyeye çıkabilmemiz için öğrencilerinizi eğitmek konusunda gerekli fedakarlığı göstereceğinize inancım tamdır.
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi sizlerin huzurunda rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimizin ve yüce Türk Milletinin tüm bireylerinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını en içten duygularla kutlayarak, hepinizi Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde sevgi ve saygıyla selamlıyorum, dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Halk Eğitimi Merkezi Ferace Halk Oyunları Topluluğu gösterisini sundu.
Törende, Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye giren sporcuların ödüllerini Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ile İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici verdi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Korosu tarafından hazırlanan konserle sona erdi.