7.11.2017

BAŞKAN SARAÇOĞLU DEĞİŞEN İLİŞKİLER VE ROLLER BAĞLAMINDA AİLE RAPOR LANSMANINA KATILDI

Türkiye'de ilk kez Kütahya'da kurulan düşünce kuruluşu Küresel Araştırma Düşünce Merkezi GRTC (Global Research Thinking Center) tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen Değişen İlişkiler ve Roller Bağlamında Aile: Veriler ve Öneriler başlıklı raporun lansman toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlunun katılımları ile gerçekleştirildi.

Yoncalı Gülümser Termal Otelde düzenlenen lansman toplantısına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, GRTC Başkanı Mustafa Önsay, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, bazı daire müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Proje kapsamında hazırlanan Değişen İlişkiler ve Roller Bağlamında Aile adlı kitabın dağıtılmasıyla başlayan tanıtım toplantısı GRTC üyeleri Merve Akbulut ile Göknur Karababanın rapora ilişkin bilgilendirme sunumuyla devam etti.

GRTCnin 2015 yılından bugüne dek hayata geçirdiği projeler hakkında bilgiler veren Genel Başkan Mustafa Önsay, Değişen İlişkiler ve Roller Bağlamında Aile adlı kitabın devlet desteğiyle yayımlanmış ilk kitap olduğunu kaydetti.

Değişen İlişkiler ve Roller Bağlamında Aile: Veriler ve Öneriler projesinin Kütahyada uygulandığını, 90 gün içerisinde tamamlanıp sonuçların rapor haline getirildiğini aktaran Genel Başkan Mustafa Önsay, Proje çalışmalarına katılan 8 öğrencinin istihdamı sağlanmıştır. Öte yandan projeye bir koordinatör ve 4 danışman üye katkı sağlamıştır. Projemizde, geliştirmiş olduğumuz ölçme aracı ile 295 kişiden kamu kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, muhtelif caddelerinde veri toplanılarak analiz elde edilmiş ve sonuçlar yorumlanmıştır dedi.

Son 14 yılda Türkiyede önemli adımlar atıldığından söz eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Bu adımların içinde en önemlilerinden biri sivil toplum örgütlerine verilen destekler ve STKlarla birlikte ortak çalışmaların düzenlenebilmesi. Demokrasisi gelişmiş ülkelerde sivil toplum örgütleri çok önemli. Ülkeye yön veren, bütün çalışmalarında sivil bir şekilde destek veren bir sivil toplum örgütleri geliştikçe ülkenin de büyük bir ülke olma noktasında ilerlediğini hep birlikte görüyoruz. Bu manada Türkiyede özellikle STKların bu manada gelişmesi bizleri memnun ediyor ama GRTCnin Kütahya merkezli bir şekilde hem dünyada hem Türkiyede ses getirmesi Kütahya Belediye Başkanı olarak beni mutlu ediyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum dedi.