8.11.2017

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte inşaatı devam eden Atık Su Arıtma Tesisini yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldılar.

Atık Su Arıtma Tesisinin kısa süre içerisnde tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Tesisin yüzde 85'i Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 6'sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, yüzde 9'u da Kütahya Belediyesi kaynaklarından karşılıyoruz. Tesis Kütahya'ya yapılan en büyük yatırımlar arasında yer alıyor. Kütahya'nın yaklaşık 458 bin olan nüfusunun atık suyunu arıtabilecek modern bir tesis olacak. Tesiste sadece arıtma değil, buradaki çamuru da kurutarak enerji üretimi yapacağız. Ayrıca kurutacağımız çamuru çiftçilerimize de kazandıracağız, dedi.