10.11.2017

Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ve Çinici Dernekleri yöneticileri Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlunu makamında ziyaret ettiler.
Kütahyanın çinisinin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olmasında ki emeklerinden dolayı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğluna teşekkür eden Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ve Çinici Dernekleri yöneticileri Kütahyanın çinisinin UNESCO tarafından tescillenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Türkiyede Gaziantepten sonra bu ağa dahil edilen ikinci şehir Kütahya olduğunu belirten Başkan Sadık Erilbaylı, Yaratıcı Şehirler Ağına Zanaat ve Halk Sanatları Alanında Kütahyanın da dahil edilmesinde emeğiniz büyük. Artık Dünyada Çini dendiğinde Kütahya akla gelecek. Biz bu kapsamda UNESCO sürecinde göstermiş olduğunuz emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz, dedi.
Ziyarette Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı günün anısına Başkan Saraçoğluna hediye takdim ederken Çini Sanatçısı İsmail Yiğitte kendi yapmış olduğu eseri hediye etti.