22.11.2017

Kütahya, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Üyeliği Bilgilendirme Toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı başvuru ve kabul sürecinden bugüne dek yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapmak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak üzere gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Vali Ahmet Hamdi Nayir yaptı.
Vali Nayir, iki yılı aşkın bir süredir sürdürülen çalışmaların UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına kabul edilmesi ile sonuçlanmış olmasının çok sevindirici olduğuna dikkat çekerek sözlerine başladı. Kabul edilmenin büyük başarı olduğunu ancak henüz yolun başında olduklarını, yapacakları bir çok iş olduğunu ifade etti.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girilmesiyle birlikte sorumlulukların arttığını, gerekli çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüleceğini belirten Vali Nayir, Buradaki baş aktör çinidir, ama biz UNESCOya bunu taşırken çiniyle beraber bütün özelliklerimizi de taşıyarak buraya girdik. Giyim-kuşamdan, gastronomiden, müziğimize, halkoyunlarımıza kadar aklımıza gelebilecek zanaat ve halk sanatları grubundaki her husus girmiş oldu. Kütahyanın bütün değerleri ile birlikte orada tanıtılmasını sağlayacak veya bu süreç içerisinde diğer bütün değerlerden de destek alacak çalışmaları birlikte yapmalıyız dedi.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağının Kütahya için bir milat olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yapıcı eleştiriye açık olduklarını ve herkesten destek beklediklerini kaydetti. Başkan Saraçoğlu, Altyapı konusunda Belediye olarak kendi birimlerimizle beraber bunu oluşturuyoruz. KİŞGEMde gastronomi ile ilgili bir bölüm açtık, orada yerinizi alabilirsiniz. Belediyenin imkanları, kapıları tüm sanatçılarımıza, zanaatkarlarımıza her zaman açık, bunun bilinmesini istiyorum. Resmi verilere göre 400ün üzerinde çini atölyesinde 4 bin kişi çalışıyor. Merdiven altını düşündüğümüzde yaklaşık 8 bin kişinin çiniden ekmek yediğini düşünürsek büyük bir potansiyel. Belediye olarak onlara destek olmaya gayret göstereceğiz. Eleştirilere açığız, eksiğimizi söylesinler ama heyecanımıza kimse engel olmasın, destek olsunlar, yanımızda olsunlar. Kütahya olarak Türkiyenin, UNESCO Yürütme Kuruluna seçilmesinde destek olduk. UNESCOda bir lobimiz var sevinçli ve heyecanlıyız dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlunun konuşmalarının ardından Zafer Kalkınma Ajansı Proje Geliştirme ve Uygulama Birim Başkanı İskender Cem Leblebici, UNESCO Yaratıcı Şehir Ağı ve unvanı, yapılan çalışmalar, kazanımlar ve potansiyel kazanımlar, yaratıcı şehirler ağı yürütme mekanizması, izleme ve değerlendirme süreci, projeler ve eylem planı hakkında katılımcıları sunum eşliğinde bilgilendirdi.
Bilgilendirme toplantısı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.
Toplantıya, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Zafer Kalkınma Ajansı Proje Geliştirme ve Uygulama Birim Başkanı İskender Cem Leblebici, ZEKA Uzmanı Hacer Eriş, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Yürütme Kurulu Üyeleri ile basın mensupları katıldı.