13.12.2017

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Nafi Güral Fen Lisesini ziyaret etti.
Sık sık Şehrimizde ki okulları ziyaret eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu öğretmen ve öğrenciler ile bir araya gelmeye devam ediyor.
Nafi Güral Fen Lisesi konferans salonunda öğrencilere hitap eden Başkan Saraçoğlu, sizler bizim geleceğimizsiniz, dedi. Başkan Saraçoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; Bugüne kadar Belediyecilik sadece Şehrin işleriyle meşgul olan bir kurum izlenimi vermiş, ama biz bu dönemde farklı bir çizgi ortaya koyuyoruz. Sadece oy aldığımız kesimlere değil oy almadığımız ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı da ziyaret ederek onların şehirle ilgili görüşlerini, düşüncelerini almak onların ayaklarına gelerek acaba çocuklarımız şehirle ilgili bizler ilgili neler düşünüyorlar onu anlamak için okullarımızı ve sizleri ziyaret ediyoruz.
Şimdi sizler şanslısınız. İyi eğitim almak, bu yıllarınızı birikimli bir şekilde okuyarak, kendinizi geliştirerek hazırlamanız, sizin gelecekteki bakış açınızı çok farklı noktaya getireceğini bilmeniz gerekiyor.
Geçmişe baktığımız zaman tarihimiz başarılarla dolu, bunları unutmamamız gerekiyor, bunları okumamız gerekiyor. Bizler tarih okurken oralardaki birilerini yargılama adına değil oralardan ders çıkarma adına bunları okumamız gerekiyor. Bizim ecdadımız yüz yıllar boyunca bu dünyaya hükmetmiş. Diğer devletlere geçmişimizde hep yardım eli uzatmışızdır. Son zamanlarda görüyorsunuz mazlum olan tüm ülkeler Türkiye Cumhuriyetinden yardım beklemekte. Biz Ortadoğu coğrafyasının lider bir ülkesiyiz, kendimizi bu şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Sizlerin tarihimizi çok iyi okuyup anlaması gerekiyor, diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, öğrencilerin istek ve taleplerini de dinledi.