22.12.2017

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu okul ziyaretlerini sürdürüyor. Her fırsatta öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Saraçoğlu Okul ziyaretleri kapsamında Atatürk Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Okul ziyaretleri kapsamında Atatürk Anadolu Lisesini ziyaret eden Başkan Saraçoğlu, Bizler Türk Milleti olarak geçmiş dönemlerde dünyada hüküm sahibi olmuş, dünyaya adalet götürmüş, medeniyet götürmüş ataların evlatlarıyız, dedi. Başkan Saraçoğlu; Bizler tüm mazlum coğrafyalarda Ortadoğu coğrafyası, Kuzey Afrika, Balkanlar, Avrupa, Viyana ve daha nicelerinde hüküm sürmüş o bölgelerde adalet tesis etmiş, o bölgelere medeniyet götürmüşüz.

Balkan coğrafyasına giderseniz Romanyaya, Bulgaristana, Bosna Herseke, Karadağa, Arnavutluka, oralarda bizim atalarımızın yapmış olduğu eserleri görmek mümkün. Biz şuan ki bazı devletler gibi sömüren, gittikleri yerlerin varlıklarını yok eden bir yapıya sahip değiliz. Şayet öyle olsaydık dinlerini, dillerini, kültürlerini yaratmalarına fırsat vermemiş olurduk. Biz görüyoruz ki atalarımız bu topraklara halis bir niyetle yalnızca imar götürmüşler.

Tarihi iyi okumamız gerekiyor, şuan da baktığımız zaman Arakanda biz varız, Suriyede biz varız, Irakta biz varız tüm bu mazlum coğrafyanın yanında yine biz varız. İnşallah gelecekte de aynı şekilde dünyada lider olabilecek bir milletin çocuklarısınız.

Peki bunu nasıl yapacağız? Bizler iyi çalışırsak, kendimizi iyi yetiştirirek ancak başarıya ulaşabiliriz. Sizler, öğrenciliği en iyi şekilde yapacaksınız, en iyi şekilde eğitim öğretiminizi tamamlayacaksınız ve bizler de işimizi en iyi şekilde yapacağız ki sizlere bu hakkı bu hizmeti sunabilelim, dedi.

Ziyarette öğrenciler hem başkan Saraçoğluna isteklerini söyledi hem de bir Belediye Başkanıyla sohbet etmenin heyecanını yaşadı. Daha sonra Başkan Saraçoğlu Öğrenci ve Okul Yönetimi ile günün anısına hatıra fotoğraf çektirdi.