2.1.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Belediyesi Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezinde Eğitim gören Bölücek Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini ziyaret etti.

Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi hakkında öğrencilere bilgiler veren Başkan Saraçoğlu; Merkezin 2011 yılında kurulduğunu, çeşitli tıbbı ve aromatik bitkilerin yetiştirildiğini belirten Başkan Saraçoğlu, "Yaklaşık 11 bin metrekare alanda hizmet vermekteyiz. Burada küçük de olsa parseller oluşturarak örnek bahçeler oluşturduk. 89 parselde 66 çeşit familyadan 400 çeşit tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriyoruz. Bitki çayı, sabun, krem ve kolonya üretimi yapıldığını belirtti.

Öğrencilere bol bol kitap okumalarını ve en az bir yabancı dil öğrenmelerini de tavsiye eden Başkan Saraçoğlu; Okulda öğretmenlerinizin önderliğinde kendinizi geliştirin, kitap okuyun. Günde yarım sayfada olsa kitap okuyun, çünkü bu sizi daha bilgili ve güncel hayatta yaşananları farklı bakış açılarıyla görmemizi sağlar. Sizlere okul hayatınızda başarılar diliyorum, dedi.