12.1.2018

Kütahya Belediyesi, Türkiyede bir ilke daha imza atıyor.
Türkiyede bir ilki gerçekleştiren Kütahya Belediyesi, "Açık Üniversite" programıyla alanında uzman isimleri Kütahyalılar ile bir araya getirecek. Kütahyada oturan 16 yaş ve üzeri herkesin başvuru yapabileceği üniversitenin ön kayıtları 10 Ocakta başlamış olup, 5 Şubatta sona erecek.
"Açık Üniversite" programı, 8 Şubatta Kültür ve Turizm Eski Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcının ilk dersi vereceği açılış programıyla başlayacak.
Türkiyenin saygın hocaları, Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde Kütahyalı hemşerilerimize, 3 ay boyunca aralarında İslam Şehirleri, İslam Düşünce Tarihi, Millilik ve Yerlilik, Sosyolojik Düşünmek, Siyasetnameler, Modernizm, Modern Şiir ve Poetika, Türkiyenin Yerel Yönetim Yapısının da bulunduğu çok sayıda ders verecek. Ücretsiz verilecek eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgesi de verilecek.
Kütahya Belediyesi Açık Üniversite programının eğitim kadrosunda Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk, Prof. Dr. Tufan Gündüz, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Doç. Dr. Süleyman Berk, Doç. Dr. Rüveyda Kızılboğa, Doç. Dr. Kasım Küçükalp, Doç. Dr. Bengül Güngörmez, Yrd. Doç. Dr. Murat Kaş, Ömer Lekesiz, Zafer Acar, Mehmet Akif Can, İbrahim Altay, Yusuf Genç gibi isimler yer alıyor.
Üniversite ile katılımcılara, İslam Şehirleri, İslam Düşünce Tarihi, Batı Düşünce Tarihi, Modern Şiir ve Politikalar, İslam İktisadi, Modernizm, Medya- Postmedya ve Enformasyon, Millilik ve Yerlilik, Siyasetname Konuşmaları, Sosyolojik Düşünmek, Türkiyenin Yerel Yönetim Yapısı gibi çeşitli dallarda akademik eğitimler verilecek.
Konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Belediye olarak, kültürel çalışmaların yönünü önemli ölçüde belirleyecek yeni bir perspektif sunmak amacıyla Açık Üniversite programımızı hemşerilerimizle buluşturuyoruz. dedi.
Açık Üniversitenin Türkiyenin kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Saraçoğlu; Kendi topraklarının geçmişiyle bağı olmayan, başkalarının diliyle konuşan, başkalarının gözüyle gören, başkalarının aklıyla düşünen toplumlar kendi medeniyetini inşa edemez, geleceğe taşıyamaz. "Açık Üniversite" programımızın, bugün geçmişte kaldığı düşünülen, zaman zaman sadece estetik kaygıların tatminine dönük bir retorik gibi algılanan köklü kültür ve medeniyetimizin hemşerilerimizin zihinlerinde yeniden yer almasını diliyoruz dedi.