16.1.2018

Bahçeşehir Koleji Kütahya Kampüsü Öğrencileri ve Öğretmenleri tarafından Okul Aile Birliğinin desteği ile Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında el emeği ile hazırlanan kuş yuvaları, kedi ve köpek barınakları sahiplerine ulaştırılmak üzere konumlandırılmaya başlandı.

Kütahya Belediyesi iş birliği ile Müderris Mahallesi, Çamlıca Mesire alanı ve Enne Barajı civarına konumlandırılan yuvalar, mamaları ile sahiplerini bekliyor.

Projenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Saraçoğlu aynı zamanda yapımı devam eden Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon merkezi hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Yaklaşık 14 bin metrekare alan üzerine kurulan yeni tesis de idari bina, hospitalizasyon merkezi, hayvan barınakları, süs havuzları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve asfalt yolları ile modern bir hale getireceğiz dedi.

Ayrıca hayvan ve doğa sevginin önemine değinin Başkan Saraçoğlu; Çocuklarımıza minik dostlarımızla birlikte yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisi kazandırmalıyız. Bizim inancımız gereği hayvanlara duyarlı davranmak, onlara eziyet etmemek bir zorunluluktur şeklinde konuştu.