16.1.2018

İçişleri Bakanlığı Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi Projesi kapsamında başlatılan arama-kurtarma, yangına müdahale ve ilk yardım eğitimlerini başarıyla tamamlayan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kütahya Şubesi arama kurtarma ekibi sertifikalarını aldı.
Arama kurtarma ekibi ve eğitimler hakkında bilgiler veren İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, 20 kişilik arama kurtarma ekibimiz yangına müdahale ve ilk yardım eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Bundan sonra Bursa ve Kütahya'da iki kampımız var buralarda da araziye dönük tatbikat çalışmalarımız olacak. Resmi ve sertifikalı olarak, arama kurtarma ekibi alet edevatı ile birlikte herhangi bir kaza ve afet durumunda bu hizmetleri vermek üzere AFAD'ın yanında görev alacak dedi.
Eğitimleri başarıyla tamamlayan arama kurtarma ekibinin sertifikaları Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Kütahya Şubesi Başkanı Mustafa Yenipazar tarafından verildi.
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Kütahya Şubesine ait Lojistik Merkezinde düzenlenen sertifika dağıtımına Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kütahya Şubesi Başkanı Mustafa Yenipazar, bazı daire müdürleri ile İHH arama kurtarma ekibi katıldı.