16.1.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Bahar Ressamı Hasan Karanın Kişisel Resim Sergisi açılışına katıldı.
Sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Biz artık kendimizi hem Türkiyede hem de dünyada göstermeye devam ediyoruz. Gelecekte de Kütahya çok farklı bir konuma gelecek. Sanatçılarımızın elleriyle gönülleriyle inşallah. Kütahya Sanatın, Sanatçının merkezi olamaya devam edecek.
2 yıl önce Kütahyanın UNESCOda yerini alması konusunda çalışmalara başlamıştık. Zanaatkarlar ve Halk Sanatları dalında müracaatımızı gerçekleştirdik. Kamuoyunda bu sadece Çini Sanatıyla alakalı sanki sadece Çiniciler girmiş gibi bir algının ortaya çıktığını görüyorum. Bu doğru değil. Biz tüm sanatçılarımızla UNESCO ya girdik. Bunun unutulmaması gerektiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Kütahyanın UNESCO da yerini alması noktasında 2 yıl boyunca tüm ekiplerimizle, Özel İdare, Çiniciler Odası, Ticaret Odası ve tüm sanatçılarımızla bir araya geldik.
Bunun içinde Folklor, El Sanatları, Ağır Elbise İşlemeciliği, Oyacılık, Resim Sanatı yani akla gelebilecek Kütahyada icra edilen tüm sanat dalları var. Bunlarla ilgili Haziran ayında müracaatımızı yapmıştık ve Kütahya ilk müracaatında, UNESCOda Kütahya Zanaat ve Halk Sanatları Dalında yerini aldı. Bu çok çok önemli ve bu nokta itibariyle de Türkiyeden sadece Gaziantep vardı, ikinci il olarak da Kütahya girdi. Ardından İstanbul ve Hatay farklı dallarda girdiler.
Dünyadaki UNESCO da yerini alan 180 şehirden bir tanesiyiz. Bizim dalımızda da 37 şehirden biriyiz. Bizler içerisinde yaşıyoruz ama Kütahyanın değerini çok da bilmiyoruz. Ama dışarıdan bakıldığı zaman Kütahyanın bu manada öne çıktığını, önemli bir şehir olduğunu artık Dünya biliyor. Bundan sonra Turistler Dünyayı gezerken, Türkiyeyi gezerken biz nereye gidebiliriz? Nerede böyle Sanat Şehri vardır? Ya da eski kültürü yaşatan hangi şehirler var diye sorulduğu zaman Kütahya orada ilk başta yerini alacak. Bu kimlerin sayesinde? bu eserleri meydana çıkaran, sanatını ortaya koyan hakkettiği karşılığını alamasa da eserleriyle gururlanan Hasan bey ve diğer sanatçılarımız sayesinde biz UNESCO ya girebildik. Biz sadece öncü olduk Kütahya Belediyesi olarak ve hep beraber başarılı olduk. Ama asıl önemli olan bundan sonra daha güzel eserler çıkarabilmek, daha çok üretim yaparak katkıda bulunmak, Kütahyanın ismini daha yukarılara götürebilmek. Kütahyalı denince sadece Kütahya doğumlular değil başka şehirde doğmuş ama Kütahyada yaşayanlar da güzel şehrimizin sıcak insanları vesilesiyle kendini Kütahyaya ait hissediyor ve bu şekilde onlarda artık Kütahyalı oluyorlar. Sanatçılarımızın hepsini tebrik ediyorum. Bugün kişisel sergisini açan Hasan beyi tebrik ediyor ve hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum dedi.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu daha sonra açılışını gerçekleştirdiği sergideki resimleri inceleyerek Bahar Ressamı Hasan Karadan sergi hakkında bilgiler aldı.