21.1.2018

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kütahya İl Başkanlığının 6. Olağan Genel Kuruluna katılmak üzere Kütahyaya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahyada Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ve partililer tarafından karşılandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşılamanın ardından Ziraat Mahallesinde halka hitap etti.
Kütahyanın tarihin her döneminde hem kurtuluşa hem kuruluşa ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suskun dünyanın gür sesi Kütahyadayız bugün. Çanakkale Zaferi nasıl 200 yıllık ataletten silkinişin sembolüyse Dumlupınarda Anadoluya kuracağımız yeni devletimizin müjdecisiydi. İstiklal Harbimizin dönüm noktası olan bu büyük zafer uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bağımsızlığımız, geleceğimiz için haysiyetimizi, namusumuzu korumak için bir gül bahçesine girercesine toprağa düşmüş tüm kardeşlerimize, terörle mücadelede ve 15 Temmuzda hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Türk milleti, inancı ve onun sembolleri olarak gördüğü ezanı, bayrağı, vatanı ve devleti uğruna canını feda etmekte hiçbir zaman tereddüt göstermemiştir. Bugün de şehit verebileceğimiz tehdidiyle bizi istiklal ve istikbal mücadelemizden geri çekilmeye, başımıza gelecekleri kabullenmeye razı edebileceklerini düşünenler varsa onlara yanıldıklarını göstermek boynumuzun borcudur. Bazı sancılar vardır, hastalık emaresidir. Bazı sancılar vardır diriliş muştusudur. Türkiye bugün yeni bir dirilişin sancılarını yaşıyor. Bugün Kütahyada bunu görüyorum. Bir taraftan diriliş muştusu bir taraftan da dirilişin müjdecilerini karşımda görüyorum. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız dedi.
Son 15 yılda yapılan yatırımlarla Kütahyanın çağ atladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiyenin 81 vilayetini eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan haberleşmeye, enerjiden tarıma, barajlardan sosyal yardımlara kadar her alanda hizmetlerle donattık. Bu gelişmeden elbette Kütahya da payına düşeni aldı. Geçtiğimiz 15 yılda sadece kamu kuruluşları eliyle Kütahyaya 12 milyar TL yatırım yapıldı. Eğitimde 2 bin 312 derslik yaptık. Bugün 56 bin öğrencisiyle bölgesinin yıldızı haline gelen Dumlupınar Üniversitesini biz yaptık. 7 bin kişilik yeni yurtlar inşa ederek Kütahyaya adeta çağ atlattık. TOKİ kanalıyla Kütahyada 9 bin konutu tamamlayıp sahiplerine teslim ettik. Bin 576 konutun inşası da sürüyor. Şehrimizde bugüne kadar 12 baraj ve 5 gölet inşa ettik. Bir o kadar barajın inşası da sürüyor. Geçtiğimiz 15 yılda Kütahyalı çiftçilerimize 767 milyon TL destek vererek şehrimizin tarımını da ayağa kaldırdık ifadelerini kullandı.
Kütahyada yapılan ve yapımı devam eden sağlık yatırımları hakkında da açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlıkta, merkezde 200, Simavda 150 yataklı devlet hastaneleri başta olmak üzere 7si hastane, 23 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Şimdi Kütahya Şehir Hastanemizin inşası sürüyor. İnşallah önümüzdeki yıl o da hizmete girecek dedi.
Konuşmasında ulaşım yatırımlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz göreve geldiğimizde Kütahyada bölünmüş yol 24 kmydi. Biz buna 283 km. ilave yaptık ve 307 kmye çıkardık. Kütahyadan geçen 350 km. demiryolunu yeniledik, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir demiryolu hattının elektrik ve sinyalizasyon sistemini modernize ettik. Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı aynı zamanda bir Kütahya projesidir. Çalışmaları etap etap süren bu proje tamamlandığında Kütahyayı İstanbuldan, Sivasa kadar Türkiyenin dört bir yanına hızlı tren hattıyla bağlamış olacağız diye konuştu.
Türkiyenin tüm meselelerini takip ederken ülkenin kalkınmasını, projelerini, yatırımlarını ihmal etmediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bir yandan ülkemizin içindeki hainlerle, bir yandan çevremizi kuşatmaya çalışan teröristler ve onların destekçileriyle mücadele ederken, Kütahyanın ve diğer 80 vilayetimizin sıkıntılarını da ihmal etmiyoruz. Hamdolsun, Türkiye bütün bunları aynı anda yürütebilecek güce ve imkana kavuşmuştur dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra AK Parti Kütahya İl Başkanlığının 6. Olağan Genel Kuruluna katıldı.
Kütahya Gençlik Merkezindeki programını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu kabul edildi. Kabulde, Kütahya'nın taleplerini içeren dosyalar Sayın Cumhurbaşkanına takdim edildi ve Valilik ile Belediyeye ait şeref defterleri Sayın Cumhurbaşkanı tarafından imzalandı.