22.1.2018

Kütahya Belediyesi ile Germiyan Geleneksel Ata Sporları Kulübünün katkılarıyla Geleneksel Ata Sporları Etkinliği Sera Avm de gerçekleştirildi.
Geleneksel Ata Sporları Etkinliği çerçevesinde Etkinlik alanında Geleneksel Ata Sporlarımızdan Geleneksel Okçuluk, Mangala, Mas Güreşi etkinlikleri uygulamalı olarak sergilendi. Geleneksel ok ve yay yapımı ile alakalı stant açılarak katılımcılara bilgiler verildi. Ayrıca El yapımı deri çarık, süs eşyaları, börk ve bileklik gibi ürünlerde tanıtıldı.
Etkinlikler çerçevesinde konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Ata sporlarımız, yüzyıllardır milli kültür varlığımızdan hareketle oluşturulan, geçmişte var olan kültürümüzü gelecek nesillere aktarma noktasında önem arz etmektedir. Bu noktada Kütahya Belediyesi olarak Ata sporlarımızı günümüze aktarmaya devam edeceğiz. Göreve geldiğimizden itibaren her sene bu anlamda büyük festivaller düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz. Ayrıca Germiyan Geleneksel Ata Sporları Kulübüne de Geleneksel Ata Sporları Etkinliğine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum, dedi.
Etkinliğe katılan Kütahyalılar Geleneksel Ata Sporlarını yaşatarak günümüze taşımasında emeği geçen Kütahya Belediyesine teşekkür ettiler.
Sera Avm de geçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Kölgeli, Murat Arık, Ali İhsan Ertaş ve çok sayıda sporsever katıldı.