1.2.2018

Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (PİHMED) tarafından yürütülen ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen, Genç Gönüllüler Projesi kapsamında İstanbulun Pendik ilçesinde faaliyet gösteren 16 imam hatip lisesinden 160 öğrenci Kütahyaya geldi.
Genç Gönüllüler projesi çerçevesinde seminer, çalıştay ve kamp organizasyonu için Kütahyaya gelen öğrencileri programlarının üçüncü gününde yalnız bırakmayan Başkan Saraçoğlu burada bir konuşma gerçekleştirdi.
Kütahya'nın kadim bir şehir olduğunu belirten Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Kütahya 7 bin yıllık tarihi geçmişe sahip kadim bir şehir. Sanatıyla, kültürüyle adeta bir açık hava müzesi. Sadece merkez değil tüm ilçeleriyle beraber, çininin, sanatın, termalin başkenti olarak görüyoruz. İnşallah siz bu kısa sürede bunları bizzat görerek Kütahyanın belli bir bölümünü tanımış olacaksınız. Evliya Çelebi biliyorsunuz Kütahyalı. Onun Kütahya ile ilgili kaleme aldığı bir yazısı var. O dönemde bu coğrafyada 250 şehirden bahsediyor ve ilk 10'a giren şehirlerden bir tanesi Kütahya. Hem Selçuklu döneminde, hem de Germiyan Beyliği'nin başkentliğini yapmış. Sinoptan İzmire kadar uzanan bölge bulunduğunuz şehirden tam 130 yıl boyunca yönetilmiş. Böyle bir şehirde bulunuyoruz. Kütahya'nın her sokağında, her caddesinde tarihe uzanan güzellikleri muhakkak göreceksiniz. İnsanların birbirini tanıdığı, birbirine saygı gösterdiği, selam verdiği bir şehir. Yaşadığınız şehirde kültür, sanat ve sanatçısı varsa şehir daha da anlam kazanır. Biz son dönemlerde 2 yıllık bir çalışmanın neticesinde UNESCOda Yaratıcı Şehirler Ağına girdik. Zanaat ve Halk Sanatları dalında, özellikle çini dalında dünyadaki 180 şehirden bir tanesi Kütahya oldu. Türkiyeden sadece Gaziantep vardı, ikinci şehir Kütahya oldu. Ardından İstanbul ve Hatay farklı dallarda girdiler. Dünyada 2 milyonun üzerinde şehir olduğunu düşündüğünüz zaman onlardan bir tanesi özellikle bizim dalımızda 37 şehirden biriyiz. Böyle bir şehirde bulunuyorsunuz. Bunu bu şekilde gözlemlemenizi sizlerden rica ediyorum" diye konuştu.
160 öğrenciyi Kütahyada ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sizleri ilimizde görmekten büyük mutluluk duydum. İçişleri Bakanlığımızın bir projesi kapsamında ilimizin tercih edilmesi de bize bir gurur kaynağı oldu. Kütahyamız bu tür faaliyetlerde inşallah gönüllerin birleşmesine vesile olacak bir yer olacak. Sizlerin okuduğu okullarda, sizlerin okuduğu sınıflarda aşağı yukarı 40 sene önce bizler de okumuştuk. Bizlere bu imkanlar tanınmamıştı. Farklı yerlerde çalıştay yapmak, farklı arkadaşlarla bir araya gelmek, farklı coğrafyaları tanımak gerçekten büyük bir nasip, büyük bir fırsat sizler için. Ümidimiz olan gençliğimizin Kütahyamızda gönülleri birleştirecek bir tarzda geleceğin neslini, yetkililerini, liderlerini yetiştirecek bir çalışma içerisinde bulunması bizlere gerçekten gurur veriyor. Bu coğrafya gerçekten özel bir coğrafya. Osmanlının kuruluşuna, Kurtuluş Savaşımızın önemli kısımlarına şahitlik etmiş bir coğrafya. Dolayısıyla bizler bu coğrafyada hizmet verenler olarak bu coğrafyada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah siz bu çalışmanın yanında ilimizi tanıyıp, ilimize dost olarak buradan ayrılacaksınız, dedi.
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen çalıştaya Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, bazı daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.