1.2.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, geleneksel hale getirilen Muhtarlar Toplantısında, Mahalle Muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde Mahalle Muhtarları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Belediyesi'nin gerçekleştirilen ve devam eden projeleri hakkında bilgiler verdi.
Bu zamana kadar yapılan proje ve çalışmalarla ilgili Mahalle Muhtarlarımızı bilgilendiren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Belediye Başkanı olarak, belirli dönemlerde şehrimizdeki esnafımızla, her Cuma günü halkımızla, halk günü toplantılarında vatandaşlarımızla, okullarımızdaki öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldiğimiz gibi yine belirli dönemlerde de siz değerli muhtarlarımız ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bir araya gelmemiz birlik ve beraberliğimiz açısından çok önemli, toplantılarımızda hem geçmiş yılların değerlendirmesini yapıyor, hem de mahallelerimizdeki beklentiler ışığında hep birlikte kendimize yol haritası oluşturuyoruz.
Vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek adına 2014 ve 2017 yılları arası toplam maliyeti yaklaşık 24 Milyon TL olan 79 üst düzey aracı Kütahya Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğüne kazandırdık.
2014 ve 2015 yılları arasında toplam 265 bin ton asfalt kaplama yapıldı. 2016 yılında 160 bin ton asfalt kaplama, 2017 yılında ise 155 bin ton soğuk ve sıcak asfalt üretim ve serimi yapıldı.
Tamamlanan projelerimizden olan Yağmur Suyu Hattı çalışmalarımızda sona gelindi. Bu Proje ile özellikle Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt, Fatih ve Gaybiefendi Mahallelerindeki su baskınlarının önüne geçilmiş olacak. 2015 ve 2016 yıllarında toplamda 26.671,00 m / 27 km yağmur suyu hattı döşendi.
Ab Standartlarında 2015 yılı içerisinde toplam maliyeti 18 Milyon Avro olan Yeni Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini gerçekleştirdik. Tesis 90 Bin M3lük suyu arıtabilecek, projenin %85i Avrupa Birliği Fonlarından %6 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve %9da Belediyenin öz kaynaklarından karşılandı. Projemiz 2017 yılı sonunda bitti. Önümüzde ki günlerde inşallah açılış törenini gerçekleştireceğiz.
Modern ekipmanlara sahip ilk İtfaiye Binamızı şehrimize kazandırdık. Zığra, İkizhüyük, Geven, Alayunt, Okçu Güveççi, Parmakören, Kumarı, Perli, Yeni Bosna Mahallelerimizdeki çok amaçlı Sosyo Kültürel Evler tamamlandı. Vefa ve Sazak Futbol Sahalarının yapımı tamamlandı. Yunusemre, Lala Hüseyin Paşa, Müderris, Yenidoğan, Osmangazi, Fuatpaşa ve Paşam Sultan Mahallelerimizde Yeni Muhtarlık Hizmet Binalarının yapımı tamamlandı. Kültür - Sanat ve Tanıtım Organizasyonları kapsamında 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında toplam 168 etkinlik düzenlendi
Tamamlanan projelerimizin yanı sıra bir çok büyük projemizde devam ediyor. Bunlar; Kütahya Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Kentsel Dönüşüm çalışmaları, Bugüsu Tesisleri, Karadonlu Konak Restorasyon çalışmaları, Kent Giriş Kapıları Projesi, Vefa Mahallesi Üst Geçit Projesi, Ilıca Erkekler Bayanlar Hamamı çalışmaları, Olimpik Yüzme Havuzları Projesi, Zafertepe ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerindeki Yüzme Havuzları İnşaatıları, Şehzadeler Güneş Enerjisi Santrali ve Gözlem Evi Projesi, Pazartesi pazaryeri üstü kapatma çalışmaları, Devlet Hatun Hanımlar Lokali, Sukay Park Projesi, Ulu Camii Caddesi Cephe, Altyapı ve Yol Düzenleme Uygulama Projesi, Kütahya Kalesi Restorasyonu, Çevre Düzenleme ve Aydınlatma Projesi, Yoncalı Termal Kent Projesi, Sağlık ve Kültür Turizm Kenti Kütahya Projesi, Kütahya Bilim Ve Teknoloji Merkezi (Planeteryum), Çini İhracat Projesi şeklindedir, dedi.
Toplantı sonunda söz alan Mahalle Muhtarları, yapılan hizmetler konusunda Belediye Başkanı Kamil Saraçoğluna teşekkür ederek mahallelerinde yaşadıkları sıkıntı ve sorunları dile getirdiler.
Mahalle Muhtarları ile düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Galip Gültekin, Murat Arık, Ali İhsan Ertaş, Belediye Muhtarlık İşleri Müdürü Nihat Helvacı, Muhtarlar Derneği Başkanı Zekeriya Yılmaz, Mahalle Muhtarları katıldı.