19.2.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'e Kütahya Belediyesi'nin yapım aşamasında olan Yeni Hizmet Binası, Atık Su Arıtma Tesisi, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Zafertepe Yüzme havuzu şantiye alanlarını gezdirdi.

Şantiye gezisi kapsamında önümüzdeki aylarda açılışı gerçekleştirilecek olan Atık Su Arıtma Tesisini yerinde inceleyerek projeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kütahya Belediyesi Vizyon projeleri arasında yer alan toplam proje bedeli 65 Milyon TL olan Atık Su Arıtma Tesisinin yüzde 85'i Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 6'sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, yüzde 9'u da Kütahya Belediyesi kaynaklarından karşılanıyor. Tesis Kütahya'ya yapılan en büyük yatırımlar arasında yer alıyor. Atık Su Arıtma Tesisi, Kütahya nüfusunun 2 katı atık suyunu arıtabilecek modern bir tesis olacak. Tesiste sadece arıtma değil, buradaki çamuru da kurutarak enerji üretimi de yapılacak.

İncelemeler esnasında Kütahya Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na, Başkan Yardımcıları Galip Gültekin, Murat Arık, Fatih Gölgeli, Ali İhsan Ertaş eşlik etti. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.