20.2.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'e Kütahya Belediyesi'nin yapım aşamasında olan Yeni Hizmet Binası, Atık Su Arıtma Tesisi, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Zafertepe Yüzme havuzu şantiye alanlarını gezdirdi.
Şantiye gezilerine bölgedeki örnek projeler arasında yer alan ve inşaatında sona yaklaşılan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarını inceleyerek devam eden Başkan Saraçoğlu ve Vali Nayir burada çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Saraçoğlu; Kütahya Belediyesine ait bölgedeki örnek projeler arasında yer alan ve inşaatında sona yaklaşılan, Hayvan Bakım Evi inşaatını Hayvanların daha iyi bir ortamda barınması, mevcut Hayvan barınağının yetersiz gelmesi nedeni ile yapımına başlanan Hayvan Bakım evinde eğitim amaçlı yaklaşık 50 kişilik kapalı amfi ve görsel yayın imkanları, ameliyathane yönetim binası, ameliyathane yenileme ve genişletme çalışmaları, hospitalizasyon odası (müşade odası) gibi bir çok kapsamlı yer bulunuyor. Yabani kuşların rehabilitasyonu amacıyla uçuş imkanlarının olacağı uzunluk ve yükseklikte fileli alanları, anne ve yavru kediler için geniş sosyal alanı olan doğal yaşam sahaları ve rehabilitasyon yapılan köpekler için doğal mağaralar, hasta ve yaralı hayvanlar için yeni barınakların bulunduğu Hayvan Bakım evinde yapım çalışmaları hızla devam ediyor, dedi.
İncelemeler esnasında Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğluna, Başkan Yardımcıları Galip Gültekin, Murat Arık, Fatih Gölgeli, Ali İhsan Ertaş eşlik etti.